Осъденият рецидивист за отвличане и изнасилване на жена Пеньо Мангъров-Чешкия

...
Осъденият рецидивист за отвличане и изнасилване на жена Пеньо Мангъров-Чешкия
Коментари Харесай

Издирват Пеньо Чешкия, съден за отвличане и изнасилване

Осъденият рецидивист за похищение и обезчестяване на жена Пеньо Мангъров-Чешкия  е разгласен за търсене откакто при започване на октомври  ВКС удостовери наказването му „ отнемане от независимост “ за период от 12 година Вероятно Чешкият се е покрил, с цел да не търпи наложената му присъда, като досега издирвателните дейности не са дали резултат.

Припомняме, че през юни 2022 година Пловдивският областен съд го осъди на 6 години затвор при първичен непоколебим режим, за това, че на на 6 януари 2019 година в интервала от 3.30 до 10.00 часа в къща в  София е изнасилил три пъти пловдивчанка, като заплашвал с принуждение нея и фамилията й.

В началото на ноември 2022 година Апелативен съд - Пловдив усили двойно присъдата на Пеньо Мангъров – Чешкия, като му даде 12 години затвор. Апелативните магистрати отмениха оправдателната част на първоинстанционната присъда и подсъдимият беше приет за отговорен по обвиняването за похищение, като му е наложено наказването „ отнемане от независимост “ за период от 12 години. Увеличен от 6 на 8 години беше срокът на наказването „ отнемане от независимост “ по обвиняването за насила. Така беше определено едно общо най-тежко наказване за двете закононарушения – „ отнемане от независимост “ за период от 12 години. Той беше освободен против 25 000 лв. гаранция.

Тричленен състав на Върховния касационен съд (ВКС) остави в действие въззивната присъда на Апелативен съд – Пловдив. Решението не предстои на обжалване и митинг, напомня

Досието на Мангъров е много богато и славата му в ъндърграунд средите е от преди повече от 20 години. През септември 2018 той още веднъж бе арестуван за полово закононарушение. През 2004 година Пеньо е наказан на 8 година затвор за обезчестяване в Пловдив. Излиза през октомври 2010 година.  През юни 2011 година той е арестуван от чиновници на ГДБОП в столичния квартал “Люлин ”. До ареста му се стига след траяло над половин година следствие. Мангъров е задържан, тъй като изнудвал няколко дами за баснословни суми, биел ги, заплашвал ги с ликвидиране, принуждавал ги да проституират и да му дават разнообразни движимости - тв приемници, златни бижута, преносими компютри и мобилни телефони.

Макар, че Мангъра има в досието си голям брой полови издевателства, той е много известен измежду дамите. Преди няколко години две известни дами се хванаха за косите за него. Бившата му държанка Ели Кузмова -Владкова, и тогавашната му брачна половинка - Мис Силикон 2011 - Лили Иванова си размениха остри реплики в ефир на тематика Чешкия. 

Името на Сашо Чешкия нашумя в края на предишния и началото на този век. Той бил търсен от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998г. на богатия строителен бизнесмен Ладислав Цимерман. Второто нападение е от април 1999г. на осветителя в Народния спектакъл в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия търсили над 2 години Мангъров и го разкрили в нашенски затвор. Сашо Чешкия, както още е прочут, излежавал присъда за обезчестяване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която присъда била анулирана. През септември 2009г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто ликвидиране на Иржи Витек.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР