Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня

...
Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня
Коментари Харесай

Делото срещу петимата българи, обвинени във Великобритания в шпио...

Орлин Русев, Бисер Джамбазов, Катрин Иванова, Иван Стоянов и Ваня Габерова се явиха още веднъж посредством видеовръзка на трето чуване през днешния ден в Централния углавен съд („ Олд Бейли “) в Лондон, само че дефакто само с цел да потвърдят имената си. Не се стигна даже до питане дали се признават, или не. 

 

Наблюдаващият делото арбитър Джеръми Бейкър постанови, че плануваното като настрана дело против Русев, Джамбазов и Иванова - за владеене на подправени документи за идентичност, в този момент ще се гледа по едно и също време с общото дело за шпионаж в интерес на Русия. 

 

Съдията кардинално дефинира 28 октомври 2024 година като дата за началото на процеса, само че е допустимо да настъпят промени. Предвижда се процесът да продължи към 4 месеца. 

 

Припомняме, че петимата български жители бяха арестувани от полицията за битка с тероризма през февруари тази година. Магистратите ги упрекват в наблюдаване и враждебни дейности от името на Русия против съответни цели, включително евентуални отвличания, за интервала 30 август 2020 година – 8 февруари 2023 година. 

Предполага се, че шпионската клетка е поддържала връзки с австриеца Ян Марсалек, някогашен основен действен шеф на разплащателната компания Wirecard, трансформирал се в най-издирвания човек в Германия поради финансови измами. Марсалек не е обвинен по английското дело против българите. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР