Оригинално заглавие на моноспектакъла, който ще се играе в Созопол

...
Оригинално заглавие на моноспектакъла, който ще се играе в Созопол
Коментари Харесай

Михаил Билалов в ролята на мафиот с голяма уста и черно чувство за хумор

Оригинално заглавие на моноспектакъла, който ще се играе в Созопол през днешния ден, бе „ Малка нощна музика за мафиот и оркестър “, разясни водещият на „ Стани богат “

Актьорът Михаил Билалов ще влезе в кожата на мафиот с огромна уста и черно възприятие за комизъм. Пред бТВ той показа, че истинското заглавие на моноспектакъла, който ще се играе в амфитеатъра на Созопол довечера, е „ Малка нощна музика за мафиот и оркестър “ и той бил умислен в компанията на Стоян Янкулов и Ангел Заберски.

На въпроса дали ще бъде сериозен мафиот той отговори, че ставало въпрос за политическа ирония. 

Моноспектакълът е един от гвоздеите в програмата на „ Аполония “. 

„ Бих споделил, че това е гангстерска ирония за историята на един човек от задкулисието с не доста ясно минало, който взема решение да чества рождения си ден и вика музиканти. Работата е там, че той до неотдавна е чувал Цеца Величкович и е празнил по три пълнителя, когато е бил на нейни концерти, само че се разсънва след кома и става културтрегер. Има пари за напръскване и би трябвало да живее бързо “, споделя водещият на „ Стани богат “. 

Поради това, че героят ми е човек отвън закона, има огромна уста, черно възприятие за комизъм и никаква политическа уместност, може да се освободи и да приказва каквото си желае, прибавя той.

Арт шефът на „ Аполония “ Проф. доктор Сава Димитров пък показа, че уредниците на фестивала (б.а. един от които е и той) се стремят да демонстрират най-новото и положителното и то в областта на всички изкуства. 

„ За 38-а пред година жителите и гостите на Созопол ще се насладят на една доста богата стратегия с акценти. Тя е създавана цяла година, с цел да може тук да се покаже най-хубавото, както в България, по този начин и тези неща, които са дали необикновен смисъл на думата изкуство “, прибавя професорът. 

100 години означаваме на огромния стихотворец Радой Ралин, на индивида, който си е разрешил в едни по-сложни времена да изрича мисли и да ги осъществя документално, сподели още той. 

Артистичният шеф на фестивала Маргарита Димитрова пък показа на формалната гала нощес, когато бе открит „ Аполония “, че доста се радва и се надява да преживеем 10 прелестни дни с вълнуващите събития в Созопол. Тя бе сюрпризирана от кмета Тихомир Янакиев с плакет за принос към културата, оповестява Нова телевизия.

„ Щом едно нещо е оживяло 38 години, значи, че то е стабилно и е намерило формулата за триумф. Това означа, че вие сте минали през доста рецесии, само че нищо не ви е спряло ”, прибави поздрава си и министърът на туризма Илин Димитров. Той връчи грамота на фондация „ Аполония ” за повсеместен принос в устойчивото развиване на културния туризъм, запазване на реликвите и съпричастност към самодейността за позициониране и разпространение на бранд България. Към грамотата прибави и плакет от Министерството на туризма. 

А министърът на културата проф. Велислав Минеков напомни в словото си, че за пръв път е бил тук като студент през 1984 година, а за пръв път взе участие с галерия през 1996 г. 

38-ото издание на Празниците на изкуствата ще продължи до 5 септември. В програмата му са включени концерти, театрални спектакли, литературни вечери, кино прожекции, както и майсторските класове за млади създатели. 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР