Оригиналът е на THARINDU DIAS от Slash Gear Даниел Десподов

...
Оригиналът е на THARINDU DIAS от Slash Gear Даниел Десподов
Коментари Харесай

5-те най-добри бранда високоговорители за автомобили

Оригиналът е на THARINDU DIAS от Slash Gear

Даниел Десподов преди 9 секунди 0 Сподели

Най-четени

АвтомобилиЕмил Василев - 20:32 | 04.02.2024

12-те най-икономични автомобила, които можете да си купите през 2024 година

IT НовиниДаниел Десподов - 12:00 | 05.02.2024

Пръстен от 91 км: новият суперколайдер може да погълне 95% от Вселената

КосмосЕмил Василев - 9:00 | 05.02.2024

НАСА откри „ супер Земя “ – екзопланета, на която може да има подобаващи условия за живот

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/Новинар. Увличам се от модерни технологии, осведомителна сигурност, спорт, просвета и изкуствен интелект.

Няма подозрение, че изборът на верните високоговорители за автомобила може да промени доста метода, по който се наслаждавате на музиката.Това значи, че би трябвало да изберете добра марка и да знаете какво да търсите, когато си купувате нови високоговорители за автомобила.

Накратко, има два съществени типа високоговорители за коли. Коаксиални (пълнообхватни) високоговорители с всички съставни елементи, поместени в един блок, и компонентни високоговорители, които разрешават повече персонализация с обособени нискочестотни и високочестотни представители и външни кросоувъри. Всеки вид има свои характерни аудио характерности и условия за монтаж. Но в последна сметка най-важното нещо е качеството на звука. Колко мощно може да звучи един високоговорител и при каква мощ е едно от нещата, на които би трябвало да се обърне внимание. Това се назовава сензитивност. Ако една тонколона има висока сензитивност, тя не се нуждае от огромна мощ, с цел да бъде със мощен тон. Друго нещо, за което би трябвало да помислите, е издръжливостта, т.е. каква мощ може да получи и употребява високоговорителят, без да се повреди.

Друг метод е да разчитате на мненията на потребителите. За да намерим най-хубавите марки високоговорители, прочетохме доста мнения от хора, които са ги купили в платформи като Amazon и Walmart. Разгледахме какво споделят те за звука, какъв брой дълго устоят високоговорителите, дали са лесни за слагане и дали си заслужават парите. Разгледахме и междинната оценка. Въпреки че в края има по-подробна версия на метода, по който проучвахме за тази публикация, ето пет от най-хубавите марки високоговорители за коли съгласно най-хубавите мнения.

Pioneer

Pioneer е огромно име в региона на автомобилните високоговорители. Известно е с това, че основава страховит тон от 1938 година насам. Това са съвсем 85 години! Компанията е почнала в гараж в Япония и от този момент създава страхотни аудиоматериали. От първата динамична тонколона с висока акуратност – A-8, до представянето на първата в света компонентна автомобилна стереосистема през 1975 година Pioneer е постигнал в действителност доста за времето си. Така че не би трябвало да е изненадващо, че те имат някои от най-добре рецензираните високоговорители.

Добър образец за това е Pioneer TS-F1634R, който има оценка от 4,5 звезди в Amazon и над 6 200 отзива. Това са 6,5-инчови двулентови коаксиални високоговорители с оптималната мощ 200 W и номинална мощ 25 W RMS. Това не е тъкмо най-голям клас, само че е обичайно за високоговорител, който коства единствено 30 $. Друга забавна характерност е специфичният им конус, направен от IMPP. Това е здрав, само че лек материал, който също способства за чудесното им звучене, изключително при високи равнища на звуковото налягане. Рекламата на Pioneer за тази колона демонстрира диапазон на честотната лента от 31 Hz до 16 kHz, което е отлично както за високите, по този начин и за ниските честоти. Максималната стойност на SPL е 88 dB.

Според отзивите TS-F1634R се конфигурира много елементарно и работи добре с всевъзможни типове музика. Но той не е идеален. Басът може да не е толкоз бездънен, колкото някои хора желаят, тъй като магнитите вътре са дребни. Също по този начин няма високоефективни пищялки, тъй че някои звуци може да не са толкоз чисти, както се твърди в някои мнения.

Kicker

Подобно на старта на Pioneer, Kicker също води началото си от дребен гараж в Стилвотер, Оклахома. Това става през далечната 1973 година Днес в Kicker работят над 200 души, а компанията е ситуирана на повърхност от 280 000 квадратни метра. Продуктите на Kicker, известни със своята мощ и нововъведения, се популяризират посредством 1200 дилъра в Съединени американски щати и се изнасят в над 50 страни. Подобен напредък не се реализира, без да се оферират качествени продукти; те имат мнения, които го потвърждават.

Вземете да вземем за пример 2-лентовите високоговорители за автомобилно стерео Kicker DSC650 с 4,6 звезди в Amazon от над 2600 оценки. Това е 6-1/2-инчов високоговорител, който се е трансформирал в сурогат на фабрично инсталираните високоговорители. Тези високоговорители на стойност 80 $ се отличават с двуканален дизайн с полипропиленов нискочестотен представител и високочестотен представител с уравновесен PEI купол. Тази композиция обезпечава динамичен звуков диапазон, като нискочестотният представител обработва ниските честоти, а високоговорителят се грижи за високите. Забележително е, че тези високоговорители са проектирани да възпроизвеждат огромна мощ на звука, даже когато са свързани към фабричните радиоприемници с ниска мощ.

Техническите характерности на DSC650 също са впечатляващи. Честотният диапазон е 40-20 000 Hz, чувствителността е 90 dB, а мощността – до 60 W RMS (240 W пикова мощност). Импедансът на високоговорителите е 4 ома, а дълбочината на монтиране от 1-13/16 инча значи, че те се инсталират в множеството коли, без да се постанова продупчване на нови отвори. Според Kicker високоговорителят се предлага и с двегодишна гаранция.

Коаксиалните високоговорители Kicker CSC65 (също на цена от 80 долара) са друга високо оценена двойка от същата марка, която си заслужава да бъде прегледана.

JBL

Едва ли е изненада, че JBL е в този лист, защото те създават страхотни високоговорители от 1946 година насам. По-късно JBL е закупена от Harmon Kardon през 1969 година, а Samsung Electronics купува Harmon през 2017 година Независимо от промяната на притежателите, няма подозрение, че JBL е основала положителни потребителски и автомобилни високоговорители. Всъщност JBL е формалният снабдител на аудиосистемите на Toyota. Можете също по този начин да намерите голям брой високо оценени автомобилни високоговорители JBL, които да заменят наличните в автомобила ви.

Вземете да вземем за пример високоговорителите JBL GTO629 и JBL Club series. Това са едни от най-хубавите автомобилни високоговорители на JBL с по 4,5 звезди в Amazon от надлежно 4200 и над 12 700 оценки. GTO629 е двуканален високоговорител за 84 $, което значи, че има високоговорител за междинния диапазон и високоговорител за високите честоти. Отзивите демонстрират, че той се побира в множеството коли и е доста здрав и постоянен, с помощта на структурата си. Освен това има умна конфигурация, която прави звука по-силен, без да има потребност от по-голяма мощ.

Високочестотният високоговорител на GTO629 също е необятно оценен в отзивите. Той употребява мощен магнит, а системата UniPivot в тези високоговорители разрешава съвсем 360-градусово завъртане на високочестотния представител. Това оказва помощ за по-доброто ориентиране на звука. Потребителите споделят, че той е извънредно лек, само че здрав и въпреки всичко издава мощен тон. С дизайн, който оказва помощ за явен и бездънен звук, те могат да се оправят и с доста мощ. Те са чудесни, в случай че обичате чистата и ясна музика. Някои клиенти обаче предлагат бас блокери, усилвател и колони.

Kenwood

Kenwood е друга добре позната марка високоговорители за коли, която стартира да се развива в Япония през 1946 година и става още по-голяма през 2008 година, когато сплотява сили с JVC. Това партньорство докара до някои страхотни артикули и забележителна роля в света на аудиосистемите. В съответния случай високоговорителите на Kenwood са известни със хубавичко си структура и страхотния си тон, а при производството им се употребяват първокласни материали, с помощта на което те устоят дълго и звучат отлично.

Моделът на автомобилната тонколона Kenwood KFC-1666S с 4,5 звезди. Тя се предлага в Amazon и е добър образец за това, което може да ви предложи Kenwood. Клиентите споделят в рецензиите си, че тези високоговорители дават мощен бас и явен тон. Според отзивите те наподобява имат специфичен високочестотен представител за високите тонове и могат да се оправят с доста огромна мощ, без да губят качеството на звука и бе да внасят обилни изкривявания.

Аудиофилите ще оценят спецификациите на KFC, изключително когато става въпрос за чифт автомобилни високоговорители, които костват към 50 $. Тази 6-1/2-инчова двуканална система от високоговорители има полипропиленови конуси за солидни ниски честоти и динамични междинни честоти, съчетани с 1-инчов PEI уравновесен куполен високочестотен представител. Този модел освен се оправя с до 30 W RMS (300 W пикова мощност) с импеданс от 4 ома, само че и поддържа честотна характерност от 40-22 000 Hz при сензитивност от 90 dB.

Високоговорителите на Kenwood, като KFC-1666S и KFC-6966S, са с най-хубави рецензии и са чудесни за всеки, който обича положителния тон в своя автомобил. Те не са прекомерно скъпи, като се има поради качеството им. Това ги прави добър избор за тези, които желаят страховит тон, без да харчат прекалено много.

Rockford Fosgate

Странно съвпадане се следи, когато става въпрос за най-добре оценените марки високоговорители за коли, при които забележителен брой от тези компании са почнали в гараж. В тази връзка Джим Фосгейт е работил в гаража си, когато е схванал нещо значимо за метода, по който чуваме звуците – какъв брой се разграничава възприеманият тон от действителния и какви са зависимостите сред честотата и силата на звука. Това е довело до основаването на първия авто аудиоусилвател – Frequency Energizer, който еволюира в фамозния Punch EQ. През годините те сътвориха високоговорители, които могат да се оправят с доста шумове и все пак да звучат отлично.

Нека разгледаме две от техните по-популярни тонколони: Rockford Fosgate Punch P1675 и Rockford Fosgate R165X3, които имат 4,6 звезди в Amazon от над 4000 и 7000 оценки надлежно. Punch P1675 е високо оценен за това, че е добре конструиран и звучи безпрепятствено, само че мощно. Това са 6,75-инчови високоговорители, които са лесни за слагане в автомобила ви. Те са малко по-скъпи спрямо другите варианти, на цена от към 85 $.

R165X3, който можете да намерите за 140 $, е различен превъзходен вид – тези 6,5-инчови високоговорители са с пикова мощ от 90 вата всеки, като разполагат с гумена обвивка, вакуумни полипропиленови конуси, копринен купол и пиезо високочестотен и средночестотен представител. В комплекта са включени и решетки за високоговорителите, както и монтажни детайли. С оптимално равнище на мощ от 200 W тези високоговорители са високо оценени за забележителното възстановяване на качеството на звука в съпоставяне със общоприетите автомобилни високоговорители.

Методологията

Изследванията за тази публикация бяха композиция от количествени данни, като междинни потребителски оценки и същински потребителски опит, взети от мнения на клиенти от Amazon и Walmart. Това значи, че трябваше да се прегледат ревютата, с цел да се реши качеството на звука, надеждността и издръжливостта. Също по този начин разгледахме лекотата на инсталиране, като взехме поради докладваната от потребителите трудност на монтирането на тези високоговорители в разнообразни модели коли.

С цел да създадем избора си широкодостъпен, ние се спряхме на високоговорители на цена под 200 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР