Орхидеите са цветя, които могат да се превърнат в безценна

...
Орхидеите са цветя, които могат да се превърнат в безценна
Коментари Харесай

Как правилно да поливаме орхидеята за гарантиран растеж?

Орхидеите са цветя, които могат да се трансфорат в скъпа украса за дома. Ако се грижим за тях вярно, осигурим точното количество вода и ги поливаме в най-благоприятния миг, те ще ни се отплатят с цъфтежа. Така че, дано да разберем по какъв начин да се грижим за орхидеите, тъй че те да са красиви и здрави.

Поливане на орхидеи - какъв брой постоянно би трябвало да се прави?

Отговорът на въпроса какъв брой постоянно да се поливат орхидеи зависи от от възрастта на цветето, типа на саксията, субстрата и даже местоположението в жилището. Може да се ръководите от правилото, че поливането на орхидея би трябвало да се прави единствено откакто субстратът е изцяло пресъхнал.

Ще го проверим, да вземем за пример като сложим пръст - в случай че вътре няма влага, извънредно време е да осигурим вода. Трябва да се знае обаче, че орхидеята не понася мощно изсушаване, тъй че си коства да се полива това растение, когато субстратът е към момента леко мокър.

Поливането на орхидеи се прави с периодичност от 3 до даже 16 дни - според от типа. Най-доброто време за поливане е заран, защото тогава орхидеята има най-вече време да изсъхне, преди температурата да спадне, а това е вечер.

Как да поливаме орхидеи? Правилната техника

Грижата за орхидеите изисква подобаващ способ за напояване на тези растения. Най-изгодната е техниката на надълбоко потапяне, известна още като водна баня.

Орхидеята би трябвало да се сложи в съд с вода, вана или умивалник и да се остави за 20-30 минути. След това време обаче не се поставя незабавно в саксия. Оставянето на цветето на открито - да вземем за пример на перваза на прозореца - ще отстрани непотребната вода. Просто изчакайте 15 минути.

Поливането на орхидеи може да се извърши и по обичайния метод. Поливайте цветето щедро - до момента в който субстратът е изцяло влажен - и изчакайте 15 до 30 минути. След това време непотребната вода би трябвало да се излее.

Забележка: Внимавайте да не наводните конуса за напредък на орхидеята по време на поливането. Този детайл се намира в центъра на растението.

Грижа за орхидеите: вярно ли е хидратирано цветето?

Най-лесният метод да ревизирате влажността на орхидеята е да поставите пръст в pocvaта - суха значи, че е време за поливане.

Друг метод е да погледнете цвета на корените, които са идеално забележими от земята. Ако са бели, това значи, че нашите растения са сухи, до момента в който светлозелени - те имат съответна хидратация.

Качеството на водата е от голяма важност

Предполага се, че чешмяната вода е неподходяща за орхидеи в саксия. Вместо това използвайте:

- преварена вода, откакто престои най-малко няколко дни

- вода, пречистена посредством филтър за противоположна осмоза;

- дъждовна вода (но единствено в региони с ниско замърсяване на въздуха);

- бутилирана негазирана минерална вода;

- дестилирана вода.

Експертен съвет

Водата за поливане на орхидеи би трябвало да е със стайна температура. Важно е също да е мека и без хлор. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР