Орхидеите са едни от най-вълнуващите растения, до които човешко око

...
Орхидеите са едни от най-вълнуващите растения, до които човешко око
Коментари Харесай

Ако вашата орхидея има стърчащи корени, незабавно направете ТОВА

Орхидеите са едни от най-вълнуващите растения, до които човешко око се е докосвало. Те са толкоз нежни, ефирни и завладяващи. Цветовете им зареждат с позитивна сила, а багрите им ни карат да мечтаем и да се въодушевяваме. Истински лукс, който пораства не върху почва, а върху дървета.

За страдание обаче не постоянно се оказва лесна задача развъждането на орхидеи. Понякога това се дължи на несъразмерното количество влага, което им осигуряваме, различен път – неверно подбрана тор.

Защо моята орхидея има стърчащи корени и по какъв начин да променим това?

Много е евентуално, в случай че поливате прекалено орхидеята, тя да се пробва да избяга от влагата. Тогава ставате очевидци на стърчащи корени. Тяхната задача е да усилят площта на изпарението, тъй че да не започва развой на изгниване.

Ако температурите в помещението са прекомерно ниски, а вие непрестанно поливате цветето, тогава е доста евентуално да го унищожите.

За да предотвратите растежа на въздушните корени, едно от първите неща, които да извършите, е да намалите поливането и да преместите саксията на място, което е добре осветено и умерено топло.
 Ако извършите това, вашата орхидея ще БЛЕСТИ Ако извършите това, вашата орхидея ще БЛЕСТИ
Орхидеите са едни от най-нежните растения, успяващи да украсят дома ни по превъзходен метод. Тези цветя са същински лукс. Ако желаеме...

Малката саксия също може да се окаже причина за стърчащи корени. Сигурно ви е предписание усещане, че с времето корените съумяват да заемат съвсем цялото пространство в саксията. Ако съдът, в който отглеждате цветето, се извърши с корени, доста скоро очаквайте да се появят и въздушни такива.

Незабавно го пресадете в по-голям резервоар и напълно скоро нещата ще се възстановяват.

Грешният субстрат е третата причина, заради която ставаме очевидци на въздушни корени. Макар това растение да е привикнало да вирее в саксии, то се нуждае от добра циркулация на влага и въздух. С основно значение е самата почва. Тя би трябвало да е доста лека и дишаща, тъй че орхидеята да се усеща удобно в нея.

За предпочитане е да си набавите подготвен субстракт, закупен от профилиран магазин. Така ще сте сигурни, че сте обезпечили всичко належащо за обичаното ви цвете!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР