Орхидеите не са растения за хора, които забравят. Ако просто

...
Орхидеите не са растения за хора, които забравят. Ако просто
Коментари Харесай

6 прости стъпки, които трябва да знаете, ако се грижите за орхидея

Орхидеите не са растения за хора, които не помнят. Ако просто желаете растение, което можете да поливате един път седмично и да оставяте единствено за дълги интервали от време, тогава се придържайте към сукуленти.
Орхидеите са красиви, когато цъфтят, а запазването на една жива дълго време ще ви направи в действителност горди, само че бъдете подготвени да ги поглезите малко по-често от другите растения. Ето 6 съвета, които ще ви оказват помощ да поддържате орхидеите си живи.
1. Осигурете на орхидеите си вярната светлина
Орхидеите се нуждаят от доста ярка и индиректна светлина. Ако те са сложени на директна слънчева светлина, рискувате да изгорите листата им и да накарате цветята да изсъхнат.
2. Поливайте ги по верният метод
Когато поливате (топите) орхидеята, пробвайте се да излеете водата под листата на растенията. Ако намокрите короната (средната част на растението, от която всичко расте), по-късно я избършете с хартиена забрадка. Ако короната остане мокра прекомерно дълго, тогава това може да докара до изгниване, което ще убие растението.
3. Дръжте орхидеите в по-топло помещение
Орхидеите виреят в среда, която се поддържа от 18 до 30 градуса. Също по този начин се пробвайте да ги пазите от мощни източници на топлота, тъй като въздухът към неща като вашия нагревател или ледник е по-сух, което може да изсуши листата на вашето растение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР