Орхидеите лекуват стреса, особено в ситуация на Covid-19 с натрупано

...
Орхидеите лекуват стреса, особено в ситуация на Covid-19 с натрупано
Коментари Харесай

Арттерапия с орхидеи открива сезона на Орхидееното общество във Варна

 Орхидеите лекуват напрежението, изключително в обстановка на Covid-19 с насъбрано напрежение от неизясненост и неустановеност. Затова Първо орхидеено общество стартира есенния сезон 2020 с арттерапия –  пресаждане на орхидеи, техники за закрепване на другите типове и доста скъпи препоръки по какъв начин да предпазим обичаните ни растения от вредители. Уоркшопът ще се организира на 10 октомври в 14 ч.в Арт салона на Радио Варна.

" Общуването с орхидеи е другарство с хубостта на природата. Това са растения, които изискват характерни познания, с цел да цъфтят. Но те също усещат, когато имаме положително отношение и ни отвръщат. Ние желаеме да насочим вниманието на нашите членове и фенове към тънкостите за развъждане на разнообразни типове – такива, които порастват в саксия, отглеждат се, инсталирани на парче дърво или просто висят във въздуха “, споделя Крум Сотиров, орхидеен специалист. Освен че е преподавател в орхидеените общества на Съединени американски щати, Канада и България, той е и квалифициран арттерапевт. Има забележителен опит в използването на арттерапия за хора на друга възраст и с разнообразни проблеми.

" Ние не си признаваме, че цялата обстановка с ограничаващите ограничения, които ни отделят от близки,  необикновеното другарство, в което не виждаме лицата и мимиките на хората, ни въздейства зле. Орхидеите могат да оказват помощ. Затова предлагаме час и половина занимания с орхидеи, които ще ни съберат със съидейници, и ще насочат силата ни към нови познания, умения и най-много – към орхидеите “, споделя Крум Сотиров.

Сбирката е отворена за всеки фен на невероятните цветя, които превзеха света. На нея ще има опция искащите да се снабдят с нови колекционерски типове и биологични препарати против вредители от фонда на обществото. То остава единствената неправителствена организация в България, която развива изкуството за развъждане на орхидеи и уголемява културата на колекционерите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР