Организирането на Световната купа по художествена гимнастика в София е

...
Организирането на Световната купа по художествена гимнастика в София е
Коментари Харесай

Мария Гигова: Невероятно е, че Световната купа я има

Организирането на Световната купа по художествена гимнастика в София е било същинско предизвикателство, само че е било нужно на целия спорт, като крачка към излизането от тежкия миг, в който пандемията от ковид спря множеството действия в спорта по света.

Надпреварата ще се организира от 26 до 28 март в София. В " Арена Армеец " няма да се позволяват фенове, само че всички съчетания може да гледате директно по RING. Финалите на обособените уреди в неделя може да наблюдавате и директно по bTV. Световната купа може да гледате още на платформата VOYO.BG, както и на уеб страницата btvnovinite.bg.

Снимка: БФХГ

За конкуренцията се вълнува даже именитата Мария Гигова - трикратна международна шампионка по художествена гимнастика от 1969, 1971 и 1973 година

" След като аз се вълнувам, въобразявам си девойките какво изживяват в тези моменти. Невероятно е, че Купата я има. Браво на федерацията, че съумя да провежда всичко до тук съвършено. Отзивите са отлични, всички са доста удовлетворени. Успях да следя тренировката на самостоятелните ни гимнастички. Те са безусловно подготвени! Дай, Боже да имат късмет да си изиграят съчетанията. Наблюдавах осъществяванията на Линой Ашрам и на някои ансамбли, мисля, че няма слаб тим. Състезанието ще бъде от доста огромна големина. ", уверена е тя.

Снимка: БФХГ

Гигова разяснява и неналичието на аудитория по трибуните, като съобщи, че се надява това да не попречи на положителното показване на родните гимнастички - Катрин Тасева, Боряна Калейн и ансамбълът.

" Много е друго. Така ми се искаше тези наши прелестни девойки, които са в отлична форма, да могат да почувстват близостта на публиката и да изживеят тази страст, да играят и за публиката, освен за себе си и за съдиите. Аз имам вяра, че те ще съумеят, ще се абстрахират от тези условия, които са срещу нашия спорт, и ще ни покажат най-хубавото, на което са способни ", съобщи още Гигова.

Снимка: БФХГ

Световната купа по художествена гимнастика в София през 2020 година беше анулирана. За част от девойките това е първа опция да покажат своите съчетания пред феновете.

Организирането на такова значимо спортно събитие е било същинско предизвикателство, пък разкри Росина Атанасова - вицепрезидент на организационния комитет.

Снимка: Lap.bg

" Предизвикателство е съществено. Мисля, че досега доста добре се оправяме. Имаме извънредно огромен учредителен опит. Българската федерация по художествена гимнастика провежда тези огромни прояви. Основната ни мотивация беше, че би трябвало да стартираме тази година, която е олимпийска, със мощно съревнование, което да поддържа нашия народен тим, както и да " рестартираме " надпреварите в гимнастиката. Много съм щастлива, че Международната федерация утвърди провеждането на Световната купа ", сподели тя.

Цялата конкуренция може да гледате от петък до неделя по RING, VOYO.BG и онлайн изцяло гратис на btvnovinite.bg. В неделя ще ви покажем финалите на обособените уреди и по bTV.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР