Организирана престъпна наркогрупа, ръководена от сина на Йосиф Йосифов, с

...
Организирана престъпна наркогрупа, ръководена от сина на Йосиф Йосифов, с
Коментари Харесай

Прокурор Иван Гечев: Разбита е група за побои и убийства на магистрати и полицаи. 13 са обвиняеми

Организирана незаконна наркогрупа, ръководена от сина на Йосиф Йосифов, с прякор Костинбродския, е готвела побои и даже убийства на магистрати и служители на реда.

Това заяви ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев, който даде брифинг в Съдебната палата дружно с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов.

" 13 лица са привлечени като обвинени за присъединяване в проведена незаконна група, възнамерявала убийства на служители на реда и магистрати, 4 други се търсят ", сподели Иван Гешев, представен от „ Фокус ".

„ Става въпрос за досъдебно произвеждане, следено от Специализираната прокуратура, по което работим интензивно с сътрудниците от ГДБОП от 2-3 месеца. Става въпрос за проведена незаконна група, в която вземат участие емблематични лица за престъпния контингент в София, занимаващи се главно с разпространяване на наркотични субстанции и нападателно разширение на дилърската си мрежа на териториите, в които продават. Като второстепенен артикул от това е, че принуждават лица, в това число и малолетни и малолетни, да продават наркотични субстанции за тази група, както и, че тази група е съставила лист със чиновници на Министерство на вътрешните работи и на Специализираната прокуратура, по отношение на които са възнамерявали, съгласно доказателствата, с които разполагаме досега, телесни повреди, в това число и убийства, поради това, че тези чиновници са работили интензивно върху други досъдебни производства, обвинени и подсъдими по които са членове на тази проведена незаконна група, а и освен. Тоест по тази причина, че са си правили, както би трябвало работата ", изясни прокурор Гешев.

„ Това за мен като началник на СП не е вест – ние работим много съществено с Министерство на вътрешните работи и ГДБОП и считам, че сме постигнали доста положителни резултати. Явно това към този момент основава сериозен проблем за част от тези лица, откакто се стига до този краен резултат. Ще продължим да работим интензивно в тази посока и няма да позволим никаква форма на напън върху чиновници на Министерство на вътрешните работи и магистрати, които извършват качествено отговорностите си. Ще бъдем безкомпромисни при констатирането на такива случаи ", продължи шефът на спецпрокуратурата.

„ Привлечени към наказателна отговорност са 13 лица, 4 други са оповестени за общодържавно търсене - общо 17 лица. Спрямо 10 Специализираният углавен съд в събота взе мярка „ задържане под стража ". Спрямо 1 лице не сме поискали, защото то е с мярка „ задържане под стража " по друго досъдебно произвеждане ", обясни прокурор Гешев. По думите му част от претекстовете на групата, за набелязване на избрани чиновници на полицията и прокуратурата е възмездие, тъй като те са работили интензивно против проведената престъпност.

„ Ще бъдем безкомпромисни към такива случаи ", увери Гешев.

За набелязаните магистрати е поета специфична отбрана, а Иван Гешев и Младен Маринов увериха, че това ще бъде обезпечено на всички останали полицейски чиновници и прокурори, които попаднат в сходни описи на хора от престъпния контингент, заяви пък БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР