Организирана престъпна група за контрабанден внос и износ на фалшиви

...
Организирана престъпна група за контрабанден внос и износ на фалшиви
Коментари Харесай

Внос, препакетиране и износ към Европа: Хванаха ОПГ за контрабанда на фалшиви маркови стоки


Организирана незаконна група за контрабанден импорт и експорт на подправени маркови артикули - облекла, аксесоари, парфюми с логото на международно известни марки - е арестувана на територията на София и Пазарджик. Арестувани са четирима души.

Групата е внасяла контрабандно стоките с пътнически рейс от Турция. У нас е препакетирала продукцията и я пласирала в най-малко осем западноевропейски страни. Каналът е функционирал най-малко година. Тарторът е 43-годишен незает мъж от Пазарджик.



" Бяха осъществени претърсвания и изземвания на над 20 обекта на територията на област Пазарджик и София. Иззети са над 5000 броя продукта маркови – спортни обувки и облекла ", сподели окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова.



" Внасяли стоката в България, препакетирали са я в Пазарджик, изпращали я на клиенти в Западна Европа. Петият участник е водач на рейс, който е внасял контрабандно тези реплики на маркови артикули. Оттук нататък следствените дейности ще бъдат ориентирани към следствието на закононарушението „ пране на пари. Тоест добитото имущество, паричните средства – имаме информация, че са влагани в парцели и коли ", разясни Живко Пенев, заместник-окръжен прокурор на Пазарджик.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР