Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) дава уникална

...
Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) дава уникална
Коментари Харесай

Принципите трябва да са в основата на диалога в ОССЕ

" Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) дава неповторима опция за разговор за реализиране на резистентен мир и непоклатимост. За да бъде ефективен, обаче, той би трябвало да е учреден на благосклонност, правила и полезности ", съобщи зам.-председателят на Народно събрание и на Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин по време на Есенната сесия на Парламентарната асамблея на ОССЕ в Армения.
В изявлението си пред форума, той разясни, че не може да има сигурност без отбрана на човешките права, тъй като единствено свободни хора могат да градят мир и сигурност. По думите на Вигенин не може да има сигурност и без народна власт, тъй като единствено същински демократични страни могат да градят съдействие и почитание между тях, а демокрациите не стартират войни една против друга.
Като специфичен представител за Източна Европа на Парламентарната асамблея, Вигенин взе участие и в първата среща на Парламентарния екип за поддръжка на Украйна. Той акцентира, че е време да се мисли за вероятните сюжети за прекъсване на войната, за реализиране на обективен мир, за живота след края на спора.
Участниците в срещата дискутираха битката с корупцията и отбрана на правата на малцинствата и хората, наранени от спорове. На годишния Средиземноморски конгрес към представителите на 56-те страни-участнички в ОССЕ ще се причислят и така наречен сътрудници за съдействие от страните от Северна Африка. Основна тематика на него ще бъде войната сред Израел и Хамас и рисковете, произлизащи от нея за целия район.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР