Организацията за подготовка на изборите се създава, обяви в пловдивското

...
Организацията за подготовка на изборите се създава, обяви в пловдивското
Коментари Харесай

Подготовката за изборите: МВР и ЦИК започват оперативна работа след вторник

Организацията за подготовка на изборите се основава ", разгласи в пловдивското село Рогош министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев.

" Ще имаме национална конференция идния четвъртък. В контакт сме с ЦИК. С тях започваме оперативната работа след вторник и всичко, което се случва, планува и подхваща като дейности и ограничения, ще бъде направено. В тази връзка има едно съглашение, което би трябвало да се подписа сред прокуратурата и полицията, с цел да се обезпечи работата по места ", уточни Демерджиев.

Той добави, че българското общество чака успокоение и сигурност: " Да, преборихме се за почтени избори, само че за жалост още не сме се преборили да установим аргументите и хората, които стоят зад манипулиране на изборите. Силно се надям да успеем в този момент да го създадем това нещо ".

Междувременно по места започнаха да се организират съвещания за състава на районните изборни комисии.

В неделя при регионалния шеф на област София Митко Михайлов бе постигно единодушие за състава на 23-та, 24-та и 25-та РИК и предложенията, направени от представителите на партиите и обединенията, дружно с нужните документи, са изпратени на Централната изборна комисия.

На 10 август ЦИК стартира да приема документи за регистрация на партии и обединения за присъединяване в изборите. Крайният период е до 17,00 часа на 17 август, оповестиха от комисията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР