Организацията ОПЕК+ на страните износителки на петрол не повиши квотите

...
Организацията ОПЕК+ на страните износителки на петрол не повиши квотите
Коментари Харесай

Възможно е ОПЕК+ да нулира ефекта от тавана на цените на руския петрол

Организацията ОПЕК+ на страните експортьорки на нефт не увеличи квотите за рандеман при започване на декември, а ги резервира да досегашното равнище. Възможно е по-нататък даже да стигне до консенсус за умерено редуциране на добива, с цел да се резервира стабилността на международния петролен пазар, и тогава " таванът " на цените на съветските евергоресурси няма да има стремежи резултат, написа китайското държавно издание Global Times.

Европейският съюз спря от 5 декември да приема съветски нефт и дружно със страните от Г-7 и Австралия постанова ценови предел на съветския нефт от 60 $ за барел. И в двата случая става дума за доставки по море, т.е. с танкери.
 Ще успее ли Русия да транспортира петрола си единствено със лични танкери, след налагане на ембаргото
Ще успее ли Русия да транспортира петрола си единствено със лични танкери, след налагане на ембаргото

В превозването на съветския петрол може да се включи и " сенчестия флот "

Експерти настояват, че " таванът " на цените е част от глобите, ориентирани към понижаване на приходите от енергоресурси на Русия, което би трябвало да направи съветската стопанска система и настоящата военна интервенция неустойчиви.

Според Джан Хонг, теоретичен помощник в Института за проучване на Русия, Източна Европа и Централна Азия към Китайската академия за обществени науки, Русия несъмнено ще предприеме решителни контрамерки на дипломатическо равнище (и не само), тъй като не желае да загуби правото си да дефинира цените на енергоносителите си - контролът върху цените е един от главните съставни елементи на икономическия суверенитет.

" Влиянието на ценовите ограничавания върху директната търговия с нефт сред Русия и Европейски Съюз е съвсем нищожно. Това е по този начин, тъй като директната търговия сред Русия и Европейски Съюз към този момент е съвсем спряла, а Западът цели главно да въздейства на износа на съветски нефт и ценовите договаряния с трети страни ", счита Джан Хонг.

Според него, в случай че " таванът " на цената на съветския недопечен нефт по-нататък падне до 30 $ за барел - за което упорстваха някои европейски страни - тогава Москва може да понижи добива, а това, в противен случай, ще докара до повишение на цените на нефта на международните пазари.
 Руски вицепремиер изясни по какъв начин ще работи страната при
Руски вицепремиер изясни по какъв начин ще работи страната при " таван " на цените на петрола

Изявлението на Александър Новак идва незабавно, след изказване на министър на енергетиката на Саудитска Арабия

Традиционно до момента Русия е главният снабдител на нефт за Европа, покривайки към 20% от потребностите й от тази суровина. Но на фона на военната спецоперация в Украйна, Съединени американски щати и техните съдружници ускориха санкционния напън, чиято цел, наред с другото, е за ограничение на приходите на Москва от експорт на енергоносители.

В навечерието на влизането в действие на петролните наказания, във Виена се организира среща на ОПЕК+, на която страните взеха решение да запазят досегашните квоти за рандеман на нефт. По думите на съветския вицепремиер Александър Новак, Москва няма да одобри " таван " на цените и ще работи единствено с тези консуматори, които са подготвени да търгуват при пазарни условия.
 При (евентуален)
При (евентуален) " таван " на цените на съветския нефт - каква ще е реакцията на интернационалните пазари

Последствията от решението на страните от Г-7
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР