Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) ще проведе спешно заседание в

...
Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО) ще проведе спешно заседание в
Коментари Харесай

НАТО свиква извънредна среща в петък заради ситуацията в Афганистан



Организацията на Северноатлантическия контракт (НАТО) ще организира незабавно съвещание в петък във връзка със обстановката в Афганистан, оповестяват Франс прес и Ройтерс, базирайки се на източници, осведомени с въпроса.

Генералният секретар Йенс Столтенберг ще бъде ръководител на незабавната среща на посланиците на НАТО, която би трябвало да стартира в 16.00 часа българко време.

На срещата ще се разиска бързо влошаващото се състояние със сигурността в Афганистан и ще се координират националните ограничения за понижаване на личния състав на посолствата в Кабул, защото талибаните получават надзор над от ден на ден градовете в страната в резултат на изтеглянето на американските войски, сподели през Ройтерс неназован източник по сигурността.

Западният алианс приключи военните интервенции в Афганистан след съвсем две десетилетия и изтегли множеството свои войски от страната, само че към момента служи като конгрес за съгласуване на националните ограничения в азиатската страна.

Междувременно, съгласно непотвърдени информации, талибанските сили са напреднали към покрайнините на Кабул, на към 50 км от афганистанската столица.

В отговор на напредъка на талибаните Пентагонът съобщи в четвъртък, че ще изпрати в допълнение към 3000 американски бойци в Афганистан в границите на 48 часа, с цел да помогне за евакуацията на чиновници на посолството на Съединени американски щати.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР