Организацията на руския опозиционен политик Алексей Навални „Фондация за борба

...
Организацията на руския опозиционен политик Алексей Навални „Фондация за борба
Коментари Харесай

Фондацията на Навални настоява за налагане на запор на хотел, собственост на руски олигарх

Организацията на съветския опозиционен политик Алексей Навални „ Фондация за битка с корупцията “ упорства Австрия да се наложи веществен запор на петзвездния хотел „ Аурелио “ в Лех на Арлберг, един от най-скъпите алпийски курорти в страната. Искането е във връзка със глобите, наложени на Русия от Европейски Съюз. Това оповестява в публикация седмичникът „ Профил “, представен през днешния ден от австрийски медии.

Както оповестява публикацията, при започване на юни фондацията е внесла документ по случая в министерството на вътрешните работи, в министерството на стопанската система и в Австрийската национална банка. Хотел „ Аурелио “ е издигнат от олигарха Олег Дерипаска, който след това го е трансферирал на своя братовчед Павел Езубов. Новият притежател не е в листата с лицата, на които са наложени глобите на Европейски Съюз, само че съгласно фондацията на Навални той е фиктивен човек на Дерипаска. “По този метод господин Дерипаска заобикаля и злоупотребява с европейското решение, взето за заледяване на собственостите му в Европа “, се споделя в текста.

Същите ограничения фондацията упорства да се вземат и за компанията „ ЛПГ проектентвиклунг ООД “. Статията припомня, че в един от броевете си през март списание „ Профил “ е разгласило данни от кадастъра, съгласно които компанията има 700-квадратов пентхаус в центъра на Виена.

Езубов има миноритарен дял в ЛПГ, а в стопанския указател като притежател на компанията се появява името на Валентина Дерипаска, майка на глобения олигарх Олег Дерипаска.

Фондацията приканва австрийските институции да замразят всички активи на компаниите „ Аурелио “ и ЛПГ, също така и „ други възможни недвижими парцели, парични влогове и финансови артикули “, благосъстоятелност на Павел Езубов и Валентина Дерипаска.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР