Организацията на обединените нации домакинства донорска конференция на високо равнище

...
Организацията на обединените нации домакинства донорска конференция на високо равнище
Коментари Харесай

ООН търси 600 млн. долара помощи за Афганистан

Организацията на обединените народи семейства донорска конференция на високо ниво за набиране на незабавни средства за Афганистан след завземането на страната от талибаните преди близо месец.

Генералният секретар Антониу Гутериш оглави апела на международната организация за повече от 600 млн. $ за остатъка от тази година, откакто държавното управление на афганистанците беше свалено, а силите на Съединени американски щати и НАТО се отдръпнаха след 20-годишно наличие на територията на азиатската страна, съобщи „ Асошиейтед прес “.

Съществуват опасения, че неустойчивостта и засилените филантропични старания, усложнени от продължаващата суша, биха могли в допълнение да застрашат живота и да влошат глада в Афганистан. Конференцията ще сложи на тестване някои западни държавни управления и други обичайни донори на Организация на обединените нации, които желаят да оказват помощ на жителите.

От Организация на обединените нации оповестиха, че „ последните събития “ са нараснали уязвимостта на хората, които към този момент са изправени пред десетилетия на ограничения и принуждение. Тежката суша заплашва идната годишна продукция, а гладът нараства. Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации би трябвало да бъде главен бенефициент на всички събрани средства.

Организацията търси 606 млн. $ до края на годината, с цел да помогне на 11 млн. души. По-рано ръководителят на организацията за бежанци на Организация на обединените нации, Филипо Гранди, заяви, че ще оцени филантропичните потребности и ситуацията на 3.5 млн. разселени афганистанци, 500 хиляди от които са от тази година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР