Организацията на хвърления в затвора критик на Кремъл Алексей Навални

...
Организацията на хвърления в затвора критик на Кремъл Алексей Навални
Коментари Харесай

Организацията на Навални възобновява дейността си в Русия

Организацията на хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални съобщи, че ще отвори още веднъж офисите си в Русия, с цел да се бори против спора в Украйна и мобилизацията на президента Владимир Путин.

Фондът за битка с корупцията (ФБК) ще възвърне мрежата си, с цел да се опълчи на частичната готовност, целяща да поддържа силите на Русия в Украйна, съобщи близкият съдружник на Навални Иван Жданов във видеоклип, оповестен в обществените мрежи.

Съобщението идва в миг, когато съветската съпротива е в окаяно положение, откогато Москва стартира военната си намеса през февруари, а множеството от видните критици на Путин са в заточение или в пандиза.

Руските управляващи дефинираха организациите на Навални като " екстремистки " след месеци на усилване на репресиите против поддръжниците му, като изложиха чиновниците, доброволците и симпатизантите на ФБК на риск от правосъдно гонене и отнемане от независимост.

„ Указът на Путин за частична готовност от предишния месец донесе страдалчество на всяко съветско семейство ", съобщи Леонид Волков, различен водещ съдружник на Навални.

" Сега всички са обезпокоени от спора “, добави Жданов, който също като Волков живее в заточение в чужбина.

Привържениците на Навални считат, че връщането на районната мрежа на ФБК ще разпространява гласовете на тези, които се опълчват на военната интервенция на Русия в Украйна.

Волков съобщи, че " битката може да одобри разнообразни форми " , в това число даване на правна помощ на тези, които може да се нуждаят от нея.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР