Организацията на Договора да колективна сигурност изпраща миротворчески сили в

...
Организацията на Договора да колективна сигурност изпраща миротворчески сили в
Коментари Харесай

ОДКС праща миротворци в Казахстан

Организацията на Договора да групова сигурност изпраща миротворчески сили в Казахстан, съобщи БНР. Това разгласи министър председателят на Армения Никол Пашинян в качеството си на ръководител на районната организация. Съобщението му беше оповестено на уеб страницата на Кремъл.

Всъобщението се показва, че решението за изпращането на миротворците е било взето, откакто президентът Касим-Жомарт Токаев изиска помощ от съдружниците си по отношение на появилата се опасност за националната сигурност и суверенитета на Казахстан. В изпратеното от него до водачите на страните от организацията писмо той дефинира обстановката в страната като " навлизане на бандитски формирования, готови в чужбина ".

Съгласно член 4 от Договора за групова сигурност миротворческият контингент ще остане на територията на Казахстан за стеснен интервал от време за стабилизиране и нормализиране на ситуацията там, декларира Пашинян.

Общата бройка на интернационалните сили възлиза на 3600 души. Руската миротворческа бригада е в състава на Централния боен окръг и е ситуирана в Самарска област. Освен Казахстан в Организацията на Договора за групова сигурност членуват Армения, Беларус, Киргизия, Русия и Таджикистан.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР