Организацията Лекари без граници отново обвини полициите на Хърватия, Унгария

...
Организацията Лекари без граници отново обвини полициите на Хърватия, Унгария
Коментари Харесай

Лекари без граници обвини българската полиция в насилие срещу непълнолетни мигранти


Организацията " Лекари без граници " още веднъж упрекна полициите на Хърватия, Унгария и България, че употребяват силови способи против мигранти, опитващи да влязат в Европейския съюз, в това число към малолетни, съобщи Франс прес.

" От една година нашите лекари и медицински сестри чуват едно и също, повтарящи се истории за младежи, които са нападани, унижавани и бити като кучета единствено тъй като обезверено желаят да продължат пътя си ", съобщи в официално съобщение Стефан Моасен, началник на задачата на филантропичната организация в Сърбия.

През първите шест месеца на 2017 година 92 % от децата и младежите, отишли в мобилните диспансери на " Лекари без граници ", са се оплакали от физическо принуждение от хърватските, унгарските и българските гранични управляващи. Близо половината, 48 на 100, сочат с пръст българските управляващи, твърди филантропичната организация.

" Срамно е страни членки на Европейски Съюз да употребяват съзнателно принуждение, с цел да попречат на тези деца и младежи да изискат леговище в Европейски Съюз ", сподели Моасен.

Стотици хиляди мигранти минаха през Балканите на път за Западна Европа, преди да бъде затворен така наречен Балкански маршрут през март 2016 година В резултат на това няколко хиляди души останаха блокирани в Сърбия. Десетки обаче пробват всеки ден да продължат пътя си.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР