Организацията Latin NCAP, която проверява безопасността на новите автомобили на

...
Организацията Latin NCAP, която проверява безопасността на новите автомобили на
Коментари Харесай

Обявиха един от най-опасните автомобили в историята на краш тестовете

Организацията Latin NCAP, която ревизира сигурността на новите коли на пазарите в Латинска Америка, оцени резултатите на Ford Ka от извършените краш проби с нула точки. Експертите приканват купувачите да бойкотират модела.

Изпитанията са извършени с базовата версия на Ka. Макар оборудването да включва два еърбега, сигурността на пасажерите на предните седалки се прави оценка с 34%, а на тези откъм гърба - с едвам 9%.

Според Latin NCAP асистентите за сигурност заслужават оценка от 7%, а пешеходците имат късмет да се отърват без тежки контузии в 50% от случаите. В теста за преден удар с 64 км/ч и непряк конфликт с 50 км/ч седанът получава нулев рейтинг.

От Latin NCAP за следващ път предизвестяват, че някои производители оферират на латиноамериканските пазари коли с извънредно ниско ниво на отбрана в базовите версии, до момента в който в други страни същите модели се продават с доста по-богато съоръжение за сигурност.

От Ford към този момент са реагирали на рецензиите. От компанията са дали обещание да включат в серийната комплектация на Ka странични еърбегове и стабилизираща система ESC.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР