Организацията е почти завършена. Корабът и катерът, които ще събират

...
Организацията е почти завършена. Корабът и катерът, които ще събират
Коментари Харесай

Премиерът посочи съдбата на кораба "Мопанг", замърсяващ с мазут морето до Созопол

Организацията е съвсем приключена. Корабът и катерът, които ще събират горивото, са тук. За страдание времето към този момент не разрешава интервенцията да стартира. При първа опция водолазите ще влязат във водата. Времето обаче се употребява оптимално за подготовка на интервенцията. Проиграват се всички вероятни сюжети. Това стана ясно в хода на инспекцията, осъществявана от премиера Бойко Борисов, на интервенцията по източването на мазута от потъналия до Созопол американски транспортен съд " Мопанг ".

" Възложих на министъра на превоза, на морска администрация, на кметовете да се работи, защото знаете, че екологията е водеща, а туризмът е прехранване на народа, Взехме решение за финансиране, с цел да може водолазите неотложно да влязат. Бяха ми препоръчани способи - от бетонен саркофаг до какво ли не. Стигнахме до решението, че с наличната техника и наличния човешки капацитет да се изпомпа горивото. За да може корабът да продължи да бъде атракция за водолазите. Това е американски транспортен съд, от 20-та година, взривен от немска мина. Онези, които се занимават с гмуркане, обичат такива неща ", сподели Бойко Борисов.

Говорейки за евентуалните опасности от интервенцията, Борисов съобщи, че това не е първия транспортен съд с разлив в света. " Така че експертите споделят, че могат да се оправят. Има такива помпи. От мене това, което се желае - от министър, от държавно управление, всичко е направено, Оттук нататък би трябвало да се доверим на експертите ", разясни той. При това министър председателят акцентира, че Черно море е " подло " и преди всичко би трябвало да е животът на водолазите.

В момента теча е спрян, сега няма никакъв теч, разгласи кметът на Созопол Панайот Рейзи.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР