Организации, представляващи най-големите авиокомпании и летища в Европа, предупредиха, че

...
Организации, представляващи най-големите авиокомпании и летища в Европа, предупредиха, че
Коментари Харесай

Авиокомпании предупреждават за опасност от хаос

Организации, представляващи най-големите самолетни компании и летища в Европа, предизвестиха, че ще настане безпорядък и пасажерите ще чакат с часове на опашки, в случай че страните не координират по-добре въвеждането в деяние на европейския Коронавирус документ, съобщи Ройтерс.

Системата за цифрови Коронавирус документи за пътешестване на Европейски Съюз би трябвало да влезе в действие в четвъртък, само че Международният съвет на летищата, организацията " Авиокомпании за Европа " и Международната асоциация за въздушен превоз предизвестиха в писмо националните водачи, че рискът от безпорядък е действителен и че има огромна фрагментация и доста разлики в метода към документите в обособените страни.

Дигиталните документи имат кюар кодове, които демонстрират дали пасажерите са имунизирани против COVID-19, преболедували са наскоро и в резултат на това имат имунитет, или са с отрицателен тест. Те ще бъдат употребявани за пътувания в Европейски Съюз от 1 юли, само че ще изискват спомагателни инспекции и особено съоръжение за разчитане на кодовете, съобщи Dariknews.bg.

В писмото се споделя, че единственият метод да бъдат избегнати големи опашки и закъснения през пика на летния сезон е имунизационните документи и пътническите формуляри да бъдат обработвани отдалечено, преди пасажерът да дойде на летището. Проверки би трябвало да се вършат единствено в страната, от която пасажерът потегля, а не в тази, в която идва, а националните държавни управления би трябвало да дават съоръжение за четене на QR кодове, се добавя в писмото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР