Организаторите на ултрамаратон в Аризона уличиха състезател в неспортсменска и

...
Организаторите на ултрамаратон в Аризона уличиха състезател в неспортсменска и
Коментари Харесай

Американец спечелил четири ултрамаратона, криейки се в тоалетни

Организаторите на ултрамаратон в Аризона уличиха играч в неспортсменска и рядко срещана машинация и неотложно го дисквалифицираха. 45-годишният Кели Агню си е приписвал пробягани обиколки, а в това време се е криел в химически тоалетни по трасето.

След подаден сигнал, един от съдиите се е скрил в палатка против тоалетните и е видял по какъв начин Агню е прекарал в клозета седем минути, след което излязъл от кабинката, индиферентно е пресякъл финалната линия още един път и си е приписал пробягана обиколка от километър и половина. След като е бил заловен в шикалкавене, негови резултати от предходни маратони са били прегледани наново. На различен ултрамаратон през 2015 година той е станал победител в 48-часова конкуренция, преодолявайки 55 благи (88,5 километра), без изобщо да бяга в последните седем часа. Всичките му четири трофеи от 48-часови маратони в този момент са анулирани.

" Неприятно ни е да забележим, че това се случва на събитие, в основата на което лежат другарство сред бегачите и поддръжка на най-хубавите състезатели. Нашата организация не приема сходен вид измами. На Кели към този момент ще му бъде отказвано участия в надпревари, проведени от " Aravaipa Running ", се споделя в известието на уредниците. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР