Организаторите на станалата традиционна и за Пазарджик инициатива Хора за

...
Организаторите на станалата традиционна и за Пазарджик инициатива Хора за
Коментари Харесай

Подписка иска подкрепа за майка, останала сама 2 дни преди р...

Организаторите на станалата обичайната и за Пазарджик самодейност " Хора за хората " стартират събиране на подписка в памет на един от най-верните си съидейници - озвучителя на неделните сбирки с национални танци Тодор Ташев. Авторите на петицията напомнят сложната орис на младежа, който си отива от този свят прекомерно рано, единствено два дни преди да се роди неговата дъщеричка. Сега приятелката му и бебето живеят сами при доста сложни за развъждане на кърмаче условия в село Априлци. Молбата към кмета на Пазарджик Тодор Попов е за младата майка и детето й да бъде обезпечено жилище в Пазарджик.



Ето какво гласи обръщението към всички жители:

Здравейте, другари! Инициативна група провежда подписка в помощ на дъщерята и приятелката на Тошо, с която да се подсигури жилище на по този начин и несъздаденото семейство. Подписката ще бъде в неделя на Тортата. Който желае, може да мине на хорото и да я подпише. По-долу съм дал текста в нея. Нека да дадем късмет на младата жена и невръстната и щерка за по-добър живот! - написа Михаил Резов. Следва писмото:

ДО КМЕТА
НА О Б Щ И Н А П А 3 А Р Д Ж И К
МОЛБА
от
Гражданско обединяване „ В памет на Тоше ", с присъединяване на гражданска самодейността „ Хора на Хората " - Пазарджик
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПОПОВ,
Гражданско обединяване с присъединяване на гражданска инициатива„ Хора на хората " - Пазарджик, Ви представяме подписка на хората в това обединяване, за подкрепяне на брачната половинка и детето на нашия починал жител, държавник и другар „ В памет на,,Тоше ". Тодор Ташев бе част отгражданска самодейност „ Хора на Хората,, - Пазарджик, която съществува от 6/шест/ години. Като нейната съществена цел е обновяване и запазване на остаряла българска традиLIия, да се играе българско хора на площада, всяка неделя. Възобновявайки и продължавайки тази традиция, всяка неделя на тортата в гр.Пазарджик, се извиват български хора, събирайки млади и остарели на хорото, заучавайки български хора от многообразието на българските фолклорни области.
Тодор Тошев интензивно участваше в тази чудесна гражданска самодейност „ Хора за Хората ", като озвучител на хората, със своя лична техника и музика. Всичко това го правеше непринудено и с огромна наслаждение.
Включвал се е и в други публични активност, в група от гр.Пазарджик за събиране на облекла, храна, домакинска техника за подкрепяне на обществено слаби от Общината. За празниците е подпомагал възрастни и самотни хора с доставянето им на хранителни колета.
Всичко това „ Тоше " го правеше с огромно вътрешно разбиране, че го прави в интерес на хората и го усещаше, като своя орис, до момента в който гибелта не го отдели от нас.
Тодор Димитров Ташев е роден на 01.05.198Зг.в гр.Пазарджик, роден със сърдечен проблем „ транспозиция на огромните артерии " и е едно от 5-те деца в България, оживели след интервенция по Сенинг, осъществена от професор Чирков. След осъществената интервенция, като е подложен електро стимулатор /пейсмейкър /, Тодор съумява да израсте, учи, работи, както в производството, по този начин и в публични действия.
На 08.05.2021г., макар огромните старания на лекарите в отделението за сърдечно - съдова хирургия в МБАЛ „ Хигия " гр. Пазарджик Тодор Ташев почива, в резултат на сърдечен проблем.
Между краткотрайно, Тодор чакаше дете от приятелката си, с която живееха дружно. Само 2/два / дни след гибелта на Тодор, се ражда неговата щерка - Стела в МБАЛ,,Хигия " гр.Пазарджик. Той по този начин и не дочака да види дъщеричката си.
Младата майка Нонка Минова, живее с детето и старата си майка в с.Априлци, тя изпитва огромни усложнения с развъждането на детето, неналичието на ефикасна лекарска помощ за детето,силно стеснен публичен превоз, неприятни битови условия, банята и тоалетната се намират надалеч от жилищната страда, която е остаряла паянтова сграда, състояща се от две дребни стаи и кулоар, избено помещение ползващо се за кухня, всичко това доста затруднява младата жена за развъждането на детето.
Уважаеми Господин Попов, огромната ни Молба към Вас, е майката на Стела, Нонка Минова, като самотна майка, която разчита само на приходите от майчинството си и не може да разреши жилище на свободен наем, да бъде подкрепена с общинско жилище от фонда на Общината, защото се нуждае от положителни условия за развъждане и възпитанието на детето си, с цел да израсте в една по-добра среда, жизненоважна, за възпитанието и развъждане на Стела.
Прилагаме лист с подписите на хората от Гражданското обединяване.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР