Организаторите на протестите под наслов Не на насилието“ обявиха, че

...
Организаторите на протестите под наслов Не на насилието“ обявиха, че
Коментари Харесай

МВнР предупреждава: В Белград избягвайте центъра на града. В Словения обстановката е влошена

Организаторите на митингите под наслов „ Не на насилието “ оповестиха, че през днешния ден ще има обсада на централната част на Белград, включваща Народното събрание на Сърбия и бул. " Кнез Милош ". Предвидено е и затваряне на интернационалния път Е-75 през Белград. Това заяви Министерството на външните работи (МВнР) на своя уебсайт.

 

Министерство на външните работи предлага да се заобикаля прекосяването през централната част на столицата, както и по интернационалният път Е-75, преминаващ през центъра на Белград, след 18.30 ч. през днешния ден както и да се наблюдават онлайн настоящите вести и камерите на Граничен контролно-пропусквателен пункт (влизане и излизане от и за Република Сърбия) от уеб страницата AMSS (Автомобилен съюз на Сърбия) за огромни скупчвания на на моторни транспортни средства на Граничен контролно-пропускателен пункт " Калотина ".

 

При нужда от подпомагане, българските жители в Сърбия могат да намерят повече информация тук.

 

Министерство на външните работи предизвести за цивилен митинги и затваряне на пътни артерии в Сърбия и преди седмица.

 

Българските жители, които възнамеряват да пътуват до Република Словения през идващите дни, да ревизират постоянно обстановката в страната и пътните условия, защото те могат да се влошат доста бързо, предизвестяват още от Министерството на външните работи. 

 

Метеорологичните условия в цялата страна са тежки - проливни дъждове, наводнения, преливане на реки и нарушавания на пътната инфраструктура, оповестяват от Ситуационния център към Министерство на външните работи базирайки се на информация от външното министерство на Словения.

 

Очаква се през идващите дни дъждовете да продължат, като тук-там могат да бъдат интензивни.

 

Поради голямото влияние на естественото злополучие е издадено общо предизвестие, уведомяващо локалните и непознати жители да се въздържат от достъп до засегнатите и застрашени региони. Чуждите жители, понастоящем пребиваващи в страната, са помолени неотложно да изоставен рисковите зони, изключително тези към реки и други водни басейни.

 

При потребност от подпомагане българските жители могат да се обръщат към Посолство на Република България в Република Словения.

Словенският институт за околната среда обяви червен код за превалявания в по-голямата част на Словения, през днешния ден откакто дъждовете провокираха преливането на някои реки и наводнения. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР