Организаторите на най-голямото празненство в новогодишната нощ в Германия -

...
Организаторите на най-голямото празненство в новогодишната нощ в Германия -
Коментари Харесай

На новогодишното тържество в Берлин ще има безопасни зони за жени

Организаторите на най-голямото тържество в новогодишната нощ в Германия - при Бранденбургската врата в Берлин, са планували специфична безвредна зона за дами, които са били нападнати или се усещат застрашени, съобщи Ройтерс.

Тази мярка се подхваща две години откакто стотици дами бяха опипвани, полово измъчвани и ограбени от банди мъже по време на празненствата в новогодишната нощ в Кьолн.

Стотици хиляди хора се чака да дойдат да честват на следващия ден пред Бранденбургската врата в центъра на Берлин.

Годишното празнично събитие навън включва фойерверки, музика онлайн и диджеи и продължава да ранните утринни часове.

Берлинската полиция удостовери, че тази година дамите ще могат да потърсят помощ в зона, в която ще има личен състав на Германския Червен кръст.

"Организаторите са основали безвредна зона за дами, които са станали жертва на полово нахлуване или се усещат унизени ", съобщи полицията.

Говорителка на събитието сподели, че ще има покрита зона с психолози разполагаем.

"Правим това за първи път. Полицията го изиска, откакто го направи на Мюнхенския октоберфест тази година и то проработи добре ", съобщи тя.

По думите й на предходни новогодишни празненства в Берлин не е имало проблеми.

Масовите набези преди две години в Кьолн потресоха Германия. Полицейски отчет разказа по какъв начин дами са били обградени от банди мъже, които са ги малтретирали полово, а в доста от случаите също по този начин са откраднали портфейлите и телефоните им.

Насилието разпали рецензии против решението на канцлерката Ангела Меркел да допусне в Германия над един милион мигранти, откакто стана ясно, че доста от нападенията са били осъществени от северноафриканци и араби, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР