Организаторите на международния приятелски турнир International Champions Cup, който се

...
Организаторите на международния приятелски турнир International Champions Cup, който се
Коментари Харесай

САЩ искат да приемат мачове от Висшата лига по примера на НФЛ

Организаторите на интернационалния другарски шампионат International Champions Cup, който се организира в Съединени американски щати по време на лятната пауза, желаят да одобряват мачове от Висшата лига на Англия, оповестява Би Би Си.

Зад предлагането стои шефът на Relevent Sports Чарли Стилиано. Той даде образец с провеждането на мачове от Американската футболна лига (NFL) в Англия, което съгласно него е имало огромен триумф.

" Изглежда, че половината от сезона се игра в Англия. Това търсят притежателите на тимове от NFL, а да не забравяме, че някои от тях имат клубове във Висшата лига ", сподели Стилиано.

Фамилията Глейзър има " Манчестър юнайтед " и тима от NFL " Тампа Бей бъканиърс ", до момента в който мажоритарният притежател на " Арсенал " Стан Крьонке държи " Лос Анджелис рамс ". Стилиано се надява провеждането на мачове от Висшата лига в Съединени американски щати да стане факт благодарение на двамата американски вложители.

" Когато видят, че играят тимове от NFL (в Англия), те (Глейзър и Крьонке) евентуално се замислят, че няма да е неприятна концепция, в случай че техните клубове играят на друго място. Ние сме с две ръце за и ще се радваме да домакинстваме сходни мачове ", съобщи Стилиано.

 Стилиано (вдясно) театралничи за фотография с някогашния състезател на
© Associated Press

Стилиано (вдясно) театралничи за фотография с някогашния състезател на " Барселона " Ерик Абидал

Той вижда като съществена спънка реакцията на почитателите в Англия и медийния отзив в пресата, който би се получил. " Мисля, че ще има предпочитание за осъществяване на мачове от Висшата лига по света и в бъдеще, само че за момента това мъчно би се получило ", добави Стилиано.

Приятелският шампионат International Champions Cup се организира всяко лято от 2013 година Надпреварата изправя огромните европейски клубове едни против други в Азия, Северна Америка и Австралия. Интересът към шампионата е голям, като това лято билетите за мача сред " Барселона " и " Реал " (Мадрид) доближиха 10 хиляди $ на черно.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР