Организаторите на маратона в Лондон отчетоха огромен интерес към надпреварата

...
Организаторите на маратона в Лондон отчетоха огромен интерес към надпреварата
Коментари Харесай

Треска за бягане: Близо половин милион са заявките за маратона в Лондон

Организаторите на маратона в Лондон регистрираха голям интерес към конкуренцията през 2020 година Общо 457 861 са състезателите, които са декларирали присъединяване за маратона следващата година.

Броят на искащите усъвършенства върха за трета поредна година. Заявките за маратона през 2020 година са с 10.5% повече по отношение на година по-рано.

Близо 80% от искащите да вземат участие живеят във Англия. Повече от 56% от подалите поръчки англичани в никакъв случай не са бягали маратон, а малко под 48% от тях са дами.

Записалите се 457 861 състезатели ще вземат участие чоп, който ще се организира през октомври и ще отсее едвам 17 хиляди души. Останалите места в маратона ще бъдат заети по други графи, като една от тях е Good for Age. В нея състезателите, които са постигнали положително време за възрастта си ще бъдат позволени да вземат участие в Лондон.

Фотогалерия: Емоции и забележителности в маратона на Лондон >

" Маратонът в Лондон продължава да има извънредно влияние, което въодушевява за дълбока обществена смяна. Това е емблематично съревнование, прието за най-големия маратон, който кара хората да се занимават с тичане и да събират милиони за щедрост ", сподели шефът на надпреварата Хю Брашър.

През 2020 година маратонът в Лондон ще се организира за 40-и път. От 1981 година насам благотворителната акция от конкуренцията е събрала на 1 милиард паунда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР