Организаторите на голяма мрежа от ботове печелели десетки милиони долари

...
Организаторите на голяма мрежа от ботове печелели десетки милиони долари
Коментари Харесай

Ето как да печелите от Android, макар и малко нелегално

Организаторите на огромна мрежа от ботове печелели десетки милиони долари годишно посредством подправени профили в Гугъл. Журналистите от BuzzFeed News разкриха голяма мошеническа скица, обвързвана с реклама в приложенията за Android. Съобщава се, че мошениците са показвали реклама на ботове, а не на живи консуматори.

Експертите са разкрили, че мрежата се състои от цели 125 безвъзмездни приложения и услуги за Android. Компанията We Purchase Apps се е представяла за рекламен сътрудник, като включвала стратегии за смарт телефони, работещи за Android, в рекламната си мрежа. В приложенията се е показвала рекламата, единствено че " са я гледали ", не действителни хора, а ботове. Така злосторниците са пренасочвали рекламния трафик на огромните компании към себе си.

BuzzFeed News прави оценка облагата на мошениците на 75 милиона $ годишно.

На следствието са реагирали и в Гугъл. Оттам потвърдиха обстоятелството за съществуването на мрежата от ботове. По данни на корпорацията, вследствие на аферата нарушителите са съумели да присвоят към 10 милиона $. Сред компрометираните приложения се е оказала програмата EverythingMe, която е изтеглена над 20 милиона пъти от Гугъл Play. От Гугъл обявиха, че сега проверяват случая и към този момент са изключили множеството приложения от програмата си за реклами.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР