Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference

...
Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference
Коментари Харесай

Лондон не допуска руски журналисти на медиен форум

Организаторите на Глобалната конференция за свободата на пресата /Global Conference for Media Freedom/ в Лондон отхвърлят акредитации на съветски публицисти, съобщи РИА Новости.

Форумът е плануван за 10-11 юли в английската столица. Кореспондентът на организация Sputnik е измежду съветските публицисти, който не е получил акредитация, само че името му не е посочено. „ Благодарим ви за интереса към конференцията, само че за жалост, вашата поръчка за акредитацията не беше задоволена по отношение на повода, посочена по-долу – рекомендацията „ Джени “, се показва в противоположното писмо от екипа, който се занимава с акредитациите.

Организаторите предложили на журналиста да обвони и наново да подаде поръчката си. Кореспондентът я ревизирал и отправил питане какво значи тази рекомендация „ Джени “. В отговор му съобщили, че са предали молбата му на управлението и чакат спомагателна информация, дали обещание също да се свържат с него оптимално бързо. След известно време той позвънил по телефона, само че не получил пояснение за повода за отхвърли.

Преди това в петък основната редакторка на интернационалната осведомителна организация „ Русия през днешния ден “ и на тв канала Russia Today Маргарита Симонян разгласи, че английското външно министерство е отказало акредитации и на ръководените от нея медии за присъединяване във форума. Според нея виновните за това сътрудници са споделили, че към този момент няма свободни места за пресата.

Посолството на Русия в Лондон дефинира това като дискриминация от страна на дипломатическото ведомство на Англия. Двете медии попадат като инструмент за подправени вести в показаната от американската Агенция за интернационално развиване идея за противопоставяне на враждебното въздействие на Кремъл.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР