Организаторите на Формула 3 публикуваха датите на официалните предсезонни тестове

...
Организаторите на Формула 3 публикуваха датите на официалните предсезонни тестове
Коментари Харесай

Ясни са датите на предсезонните тестове във Формула 3

Организаторите на Формула 3 разгласиха датите на формалните предсезонни проби в шамопионата за 2023 година.

Изпитанията ще се проведат на пистата „ Сахир “ в Бахрейн на 14, 15 и 16 февруари. Същото трасе ще одобри и първия кръг за годината сред 3 и 5 март.
7  Motorsport с посетител Никола Цолов
Освен трите дни на тествания преди началото на сезона тимовете и водачите ще имат разполагаем още четири дни за проби в хода на акцията. Те ще бъдат на „ Каталуния “ в Испания на 13 и 14 и на „ Имола “ в Италия на 18 и 19 април.
 Никола Цолов пред Sportal.bg: За 2023 си поисквам купата във Формула 3 Никола Цолов пред Sportal.bg: За 2023 си поисквам купата във Формула 3
През 2023 година българската звезда в автомобилните спортове Никола Цолов ще направи своя дебют във Формула 3 с тима на АРТ. Роденият в София играч към този момент взе участие в проби с машина от Формула 3, като той се включи в формалните следсезонни тествания през предходната година на „ Херес “, още веднъж с АРТ.
 Никола Цолов ще кара за един от най-успешните тимове в младежките шампионати Никола Цолов ще кара за един от най-успешните тимове в младежките шампионати
Тогава Никола остави доста положителни усещания в тима и по-късно той го притегли за идната акция. Негови съотборници през 2023 година ще бъдат американецът Кайлън Фредерик, за който това ще е трети сезон във Формула 3 и швейцарецът Грегоар Сауси, за който това ще е втора година в шампионата. Двамата са надлежно на 20 и 23 години, до момента в който Никола е на едвам 16.

След стартовете в Бахрейн керванът на Формула 3 ще са насочи към Австралия за две надпревари на „ Албърт Парк “ по време на Гран При на Австралия. След визитата в Мелбърн ще бъдат двата теста по време на сезона, а те ще бъдат последвани от серията от три следващи спортни уикенда, която ще започва на „ Имола “, след което ще премине през Монако и ще приключи на „ Каталуния “.

Останалите стартове от шампионата ще бъдат на „ Ред Бул Ринг “ в Австрия (30 юни – 2 юли), „ Силвърстоун “ във Англия (7-9 юли), „ Хунгароринг “ в Унгария (21-23 юли), „ Спа “ в Белгия (28-30 юли) и „ Монца “ Италия (1-3 септември). От тези 10 трасета Никола се е състезавал на две от тях - „ Спа “ и „ Каталуния “ по време на своя шампионски сезон в испанската Формула 4 през 2022 година.

Снимки: Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР