Организаторите на Формула 1 потвърдиха използването на периферната конфигурация на

...
Организаторите на Формула 1 потвърдиха използването на периферната конфигурация на
Коментари Харесай

Ф1 ще използва различна конфигурация на Сахир за втория уикенд в Бахрейн

Организаторите на Формула 1 потвърдиха потреблението на периферната настройка на пистата „ Сахир “ за втория спортен уикенд в Бахрейн при започване на декември.

За разлика от Гран При на Бахрейн, което ще се организира по обичайна „ Гран При “ настройка, Гран При на Сахир ще употребява високоскоростната „ Периферна “ версия. Новата настройка напуща „ Гран При “ трасето след четвъртия завой, след което пропуща техничния втори бранш и се включва в обичайна писта при започване на финалния бранш. Самата нова права съставлява два високоскоростни завоя, който бива последвани от по-бавен шикан, те бяха употребявани през 2010 година, когато надпреварата се организира на дългата 6.2 километра версия.

We're super excited to reveal that the Formula 1 Rolex Sakhir Grand Prix will take place on the Outer Track for the very first time!
— Bahrain Int. Circuit (@BAH_Int_Circuit)
Дължината на обиколка ще е единствено 3.5 километра, като се чака обиколките по време на съботната подготовка да се вършат за едвам 55 секунди. Заради късата дължина на един тур, броят обиколки нужен за покриването на 305-те спортни километра ще е цели 87, съпоставено с 57, които ще бъдат направени по време на Гран При на Бахрейн.

“Радваме се да обявим, Гран При на Сахир ще употребява „ Периферната “ настройка на пистата „ Сахир “ в Бахрейн. Разгледахме редица варианти за смяна на конфигурацията и стигнахме до заключението, че „ Периферната “ ще обезпечи най-хубавата опция и ще обезпечи ново предизвикателство за всички тимове и ще забавлява всички наши почитатели с високи скорости и бързи обиколки”, съобщи моторспорт шефът на Формула 1 Рос Браун.

Възможността за смяна в конфигурацията за двата уикенда в Бахрейн идва, защото всички пет вероятни конфигурации на трасето в кралството имат нужния лиценз за домакинство на конкуренция от Формула 1. Нещо, което не бе не лице при провеждането на спортните уикенди на „ Ред Бул Ринг “ и „ Силвърстоун “, които се организираха на идентични конфигурации.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата



Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР