Организаторите на 65-ото издание на конкурса за песен Евровизия обявиха

...
Организаторите на 65-ото издание на конкурса за песен Евровизия обявиха
Коментари Харесай

Ротердам ще е градът домакин на Евровизия 2020

Организаторите на 65-ото издание на състезанието за ария Евровизия оповестиха през днешния ден кой е градът, който ще семейства тазгодишното издание на влиятелната европейска музикална конкуренция. Това е Ротердам, който съумя в последния стадий на състезанието за избор да победи кандидатурата на Маастрихт.

Големият край на Евровизия 2020 ще се организира на 16 май в залата Rotterdam Ahoy, а първият и вторият полуфинал – на 12 и 14 май.

Холандия завоюва правото да семейства Евровизия 2020 след успеха на младия и до тогава незнаен реализатор Дънкан Лорънс с песента „ Arcade “. Тя се трансформира в шлагер в цяла Европа и Австралия, като даже 4 месеца след края на състезанието в Тел Авив песента към момента намира място в редица музикални ранглисти.

Това ще е петото домакинстване на Евровизия на холандската национална телевизия. Предишната победа на страната е през далечната 1975 година, когато състезанието се организира в Стокхолм.

Ротердам беше предварителният любимец за продобиване на семейството, откакто стана ясно, че Амстердам се отхвърля още в ранния стадий на конкуренцията. Една от главните аргументи за това е, че градът разполага с една от наймодерните спортни и концертни зали в Холандия - Rotterdam Ahoy. Капацитетът ѝ от 16 хиляди, непосредствен до този на Арена Армеец, я трансформира в съвършената зала хазаин на най-мащабната телевизионна продукция в Европа.

Ротердам също разполага с нужната хотелска база и транспортна инфраструктура за сходно огромно събитие. Това са значими условия за домакинстването на състезанието поради хилядите публицисти и почитатели, които ще посетят града през май 2020 година. Това носи големи доходи на домакините и по тази причина изборът където тъкмо да се организира Евровизия е толкоз оспорван.

България не взе присъединяване в състезанието през 2019, който се организира в Тел Авив. Преди отказването си страната ни беше една от най-успешните страни на състезанието, с второто място на Кристиан Костов през 2017, четвъртото място на Поли Генова през 2016 и 14-тото място на групата Equinox. След като България приключи своето присъединяване на състезанието феновете на Евровизия проведоха подписка с искане страната ни да се завърне на състезанието, която за броени дни събра над 20,000 подписа.

Всяка година Евровизия събира пред екрана на 200 милиона фенове от целия свят. Конкурсът се излъчва без спиране всяка година от 1956 насам, което го прави една от най-дълго съществуващите телевизионни стратегии в света. Мащабното шоу се излъчва на територията на цяла Европа и Австралия, както и в Съединени американски щати, Канада, Китай, Индия, Корея и Нова Зеландия, въпреки че тези страни не вземат участие в него.

Официално показване на Ротердам като хазаин на Евровизия 2020:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР