Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин

...
Органите на реда в Берлин разследват смъртта на 45-годишен българин
Коментари Харесай

Разследват смъртта на българин при арест в Германия

Органите на реда в Берлин проверяват гибелта на 45-годишен българин след арест. Според информацията на немски издания - в болничното заведение, където мъжът е умрял, е открита пръст в гърлото и в белите му дробове.
Във вторник вечерта от полицията в Бранденбург са получили сигнал от съседи и са пристигнали в парцел, в който по медийни изявления се е настанил без позволение 45-годишният българин. В локални медии българинът е споменаван със лично име Виталий и фамилни букви Н. Сънародникът ни се е държал нападателно и е бил зле душевен. При ареста се е противил. Наложило се е полицията да употребява пикантен спрей при задържането му.
Говорител на полицията съобщи, че при задържането мъжът е примрял. Белезниците са били разхлабени и е извикана спешна помощ. Мъжът е бил настанен в болница в Берлин.
Според информация на „ Тагесшпигел ”, когато е постъпил в болничното заведение, мъжът към този момент е изпаднал в мозъчна гибел. Лекарите са диагностицирали хипоксично увреждане на мозъка. Този вид увреждане настава при солидна и продължителна липса на О2 в мозъка. Лекарите са разкрили пръст в устата и в белите дробове на мъжа. Отново по информация на „ Тагесшпигел ” лекарския отчет допуска, че мъжът евентуално е бил натискан с лице в земята. Докладът сочи, че е умрял от неестествена гибел.
Очаква се аутопсия на тялото другата седмица, която да откри дали при гибелта е имало външна интервенция, и дали изказванията на лекарите за пръст в дихателните пътища и белите дробове се удостоверяват.
Междувременно от извънредно лявата партия „ Левите “ в районния парламент обявиха, че ще слагат въпроса за случая в комисията по вътрешните работи. „ Левите “ разкритикуваха осведомителната политика на полицията с въпроса за какво в полицейския отчет не се загатва нищо за трагичните последници от акцията по задържане.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР