Органите на реда първоначално отказваха да потвърдят информацията за задържането

...
Органите на реда първоначално отказваха да потвърдят информацията за задържането
Коментари Харесай

Настимир Ананиев: В случая с Минчо Спасов имаме нарушени граждански права

Органите на реда в началото отказваха да потвърдят информацията за задържането на Минчо Спасов и Светослав Трайков в Първо РПУ. Искам да заявя, че всички имаме конституционни и цивилен права – всеки има право на адвокатска отбрана от момента на задържането му, съобщи пред БНР Настимир Ананиев, водач на партия „ Волт “ и някогашен народен представител, който е част от участниците в антиправителствените митинги.
„ За страдание това не бе предоставено през вчерашния ден нито на Минчо Спасов, нито на Светослав Трайков, който часове по-късно разбрахме, че е арестуван. За това ни заяви госпожа Татяна Дончева “, означи Ананиев. Той добави, че са минали часове от хипотетичните дейности против столичното метро и задържането на двамата:

„ А в действителност аргументите за задържането не са ясни и от изявлението на господин Спасов стана ясно, че не написа какви са те. Но тук най-бруталното нещо е нарушаването на гражданските и конституционните права, тъй като тези хора имаха протестиращите зад тила си. Но какво се случва с един елементарен жител, когато той е задържан?! “.

Според Ананиев своеволията в тази ситуация на органите на реда повдигат въпроса за оставката на вътрешния министър Младен Маринов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР