Орехите са най-полезните от всички ядки и е препоръчително да

...
Орехите са най-полезните от всички ядки и е препоръчително да
Коментари Харесай

Орехите са ядки номер 1

Орехите са най-полезните от всички ядки и е целесъобразно да бъдат наложителна част от всяка пълноценна диета. Орехите съдържат най-високи количества антиоксиданти спрямо всички останали ядки.

Освен това орехите са богат източник на фибри, протеини, витамини и минерали. Именно заради скъпите си субстанции орехите се подреждат преди всичко измежду ядките като здравословен естествен артикул.

Орехите съдържат високи равнища на защитни антиоксиданти, които се опълчват на въздействието на нездравословните свободни радикали. Чрез ядките се набират 8% от дневното ползване на антиоксиданти.

Шепа орехи съдържа два пъти повече антиоксиданти от другите ядки. Учените откриват, че веществата, съдържащи се в тях, са сред 2-15 пъти по-мощни от витамин Е, прочут със своите антиоксидантни свойства.

Антиоксидантите са нужни на организма, тъй като попречват нездравословните резултати на свободните радикали, които провокират необратими промени в клетките.

Друго преимущество на орехите пред останалите ядки е, че те се ядат най-вече сурови, което покачва успеваемостта на съдържащите се в тях антиоксиданти.

 Орех

За да усвоим всички потребни свойства и да извлечем оптималната изгода за здравето ни, целесъобразно е да консумираме по 7 сурови ореха дневно. Топлинната обработка лишава от качествата на антиоксидантите в ядките. Редовната консумация на ядки намалява риска от сърдечни болести, някои типове рак и диабет вид 2.

Но и останалите типове ядки имат отлични хранителни качества. Имайте поради обаче, че спрямо фъстъците, бадемите, кашуто и лешниците, орехите са най-полезни.

Добавянето на ядки към диетата в действителност може да ви помогне да поддържате слаба и фина фигура. Това настояват учени от Харвард, които разкрили, че дами, хапващи по шепа орехи за закуска, са се чувствали сити по-дълго време и за обяд са консумирали доста по-малко количество храна.

Мазнините в ядките са здравословни, ненаситени, по тази причина и те са добър източник на протеини, на фибри, калий, магнезий и други значими минерали. Орехите са ядки номер 1 за сърцето.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР