Орбан настоява за „сделка“ с Путин, отхвърля членството на Украйна в НАТО

...
(Блумбърг) -- Западът трябва да сключи сделка“ с руския президент
Коментари Харесай

(Блумбърг) -- Западът трябва да сключи „сделка“ с руския президент Владимир Путин относно новата архитектура на сигурността на Украйна, която не трябва да включва връщането на Крим, нито членство във военния съюз на НАТО, според унгарския премиер Виктор Орбан.

Най-четено от Bloomberg

Citadel Vets 69 000 кандидати-стажанти, за да намерят следващите математически гении

< p>Путин се съгласява да посети Китай в първото си пътуване след заповедта за арест

Какво да правим с 45-етажен небостъргач и без наематели

Крипто резултатите са забележителна юридическа победа на САЩ с решение на Grayscale ETF< /p>

Случаят за пране на пари в Сингапур забърква банковите гиганти в града

Унгарският лидер, който беше критикуван за усилията си да подкопае западните санкции, наложени на Русия след нахлуването й в Украйна, каза на бившия Fox Водещият на новини Тъкър Карлсън, че Украйна е на път да загуби войната, защото е превъзхождана числено от руските войски.

„Трябва да сключим сделка с руснаците относно новата архитектура на сигурността, за да осигурим сигурност и суверенитет на Украйна, но не членство в НАТО“, каза Орбан в интервю с Карлсън, което беше публикувано в сряда на X, известен преди като Twitter.

Орбан каза връщането на стратегическия черноморски полуостров Крим, който Русия анексира през 2014 г. , преди пълномащабното си нахлуване в Украйна миналата година, беше „напълно нереалистично“. Той също така каза, че най-добрият шанс за мир е бившият президент на САЩ Доналд Тръмп да се върне на власт и той да прекрати военната подкрепа за Украйна.

Орбан се опита да блокира помощта на ЕС, отказа да достави оръжие на Киев и многократно е заявявал, че контраофанзивата на Украйна е обречена на провал.

Правителството на Орбан също прекъсна споразумения с Русия за енергетиката, осигуряването на доставките на газ и продължаването на воденото от Русия строителство на своята атомна електроцентрала резервите на някои съюзници от ЕС и НАТО. Унгарският лидер посочи Путин като модел, върху който е изградил това, което той нарича „нелиберална демокрация“, която се противопоставя на мултикултурните ценности на ЕС.

Най-четено от Bloomberg Businessweek

Влакът за никъде в Нигерия показва как да не се изгражда обществен транспорт

Следващата вълна от измами ще бъде дълбоки фалшиви видео разговори от шефа ви

Луксозни вили се издигат в палестински бумтаун, построен на Шаки Мир

Сетерачите никога не са имали шанс срещу трудната математика на пазара

Лаймската болест избухна и новата ваксина е (почти) тук

©2023 Bloomberg L.P.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР