Оранжев код за усложнена зимна обстановка за 14 области от

...
Оранжев код за усложнена зимна обстановка за 14 области от
Коментари Харесай

Зимата ни връхлита с пълна сила!

Оранжев код за усложнена зимна конюнктура за 14 области от Западна и Централна България и жълт код, за останалата част от страната, издаде Национален институт по метеорология и хидрология. Ще има значителни снеговалежи с формиране на снежна завивка сред 5 и 15 сантиметра, в планинските региони - до 25-30 сантиметра. Ще има и внезапно намаляване на температурите, съпроводено с сдържан вятър, с условия за виелици и навявания.

За на следващия ден от Национален институт по метеорология и хидрология издават и предизвестие за мощен вятър по брега на морето. С прекосяване на леден фронт вятърът от север ще се усили с пориви до15-20 метра в секунда.



Валежите от дъжд ще обзет страната, като в Северна и Западна България бързо ще преминат в сняг и ще стартира да се образува снежна завивка. Ще бъде облачно, с повсеместни превалявания, най-вече от сняг. Ще се образува снежна завивка, в множеството региони сред 5 и 10 сантиметра; в Предбалкана и Рило-Родопската област, където ще има условия преваляванията да са обилни, дебелината на снежната завивка ще доближи до 25-30 сантиметра.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР