Оранжев код за сняг и виелици е в сила за

...
Оранжев код за сняг и виелици е в сила за
Коментари Харесай

Оранжев код за сняг и виелици в Румъния

Оранжев код за сняг и виелици е в действие за 13 окръга на Румъния. Лошото време към този момент аргументи произшествия в Букурещ, където от сутринта вали пороен дъжд.

Силният вятър събори 15 дървета, 5 строителни детайла, два стълба и един светофар. Осем коли са развалени, оповестиха от Инспектората за изключителни обстановки на Букурещ-Илфов (ISUBIF). Няма потърпевши хора, написа Българска телеграфна агенция.

Междувременно рекордна снежна завивка от над два метра и половина натрупа в региона на Баля Лак. Има забележителен риск от лавини, трета степен по канара от едно до пет, предизвестяват от метеорологичната станция в Сибиу. 

Обилни снеговалежи и виелици се чакат през днешния ден и на следващия ден в региона на Южните и Източните Карпати и по-голямата част на Молдова. На надморска височина над 1400 м вятърът ще доближи 75 км/ч. В останалата част от страната ще има най-вече превалявания от дъжд.

Времето ще остане студено до събота. С 8-12 градуса под междинните за сезона ще бъдат температурите в страната. Термометрите няма да демонстрират стойности над 8-10 градуса. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР