Оранжев код за опасно горещо време в 10 области в

...
Оранжев код за опасно горещо време в 10 области в
Коментари Харесай

Оранжев код за опасно горещо време в 10 области в страната

Оранжев код за рисково горещо време в 10 области в страната. В останалите е в действие жълт код за високи температури.

Температурите през днешния ден в Благоевград, а също и Кресна, Петрич и Сандански се чака да надвишават 40 градуса. Не са изключени и температурни върхове. От общината в Благоевград вършат инспекции в рейсовете на градския превоз, за това дали се включват климатиците. Резултатът от инспекциите тази седмица е, че нарушавания няма.

От пожарната работа в Кюстендил пък сигнализират жителите, че в горещините заплахата от пожари е нараснала, по тази причина взаимно с полицията и пожарната в град Рила както и чиновници на естествен парк „ Рислки Манастир “ ще вършат обходи с цел да наблюдават дали се съблюдава възбраната за палене на открит огън и боравенето с него по цялата територия принадлежаща към манастира и най-много към местата за отдих. Заповедта за възбрана на паленето на открит огън в региона ще е годна до 30 ноември.

Днес в Пловдив се чака стойностите на термометъра да доближат 40 градуса. Заради рисковите горещини, се трансформира началото на футболната среща сред тимовете на Ботев и Левски довечера. Мачът ще стартира 30 минути по – късно, а поради възбраната на стадиона да се внасят бутилки, уредниците ще обезпечат еднократни пластмасови чаши, в които почитателите могат да пресипят водата, която носят.

Екстремно високите температури през днешния ден в Русе са причина от сутринта доста хора да нарушат възбраната за къпане в Дунав. Реката крие доста рискове с подводни ями и течения. Общинската полиция постанова и санкции, които стигат до 100 лева.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР