Оранжев код за обилни валежи в цялата страна с изключение

...
Оранжев код за обилни валежи в цялата страна с изключение
Коментари Харесай

Оранжев код за обилни валежи в цялата страна

Оранжев код за значителни превалявания в цялата страна като се изключи област Видин, където е в действие по-ниската степен на предизвестие. Според прогнозата на синоптиците количеството на преваляванията тук-там ще доближи до 50 литра на квадратен метър. Остава в действие частичното бедствено състояние в област Хасково, където след дъжда инфраструктурата е съществено наранена. За последното денонощие в Русе са паднали над 20 литра дъжд. Обстановката е естествена, непрекъснато се следят реките и язовирите, които за в този момент са надалеч от сериозните равнища.

Пловдив

Паднало дърво аргументи съществени вреди на две таксита в Пловдив. Инцидентът стана на една от най-натоварените улици тази заран в квартал " Кършиака ". В такситата са били единствено водачите. Падналото дърво е попречило на единия от тях да излезе от автомобила. Наложило се е екипи на пожарната да се намелят. При ницидента за благополучие няма потърпевши, защото в региона има доста търговски обекти. Според живеещи в региона дървото е остаряло и преди са подавани сигнали за положението му. По думите им най-вероятната причина е проливният дъжд от последното денонощие. На повече от 30 сигнала са реалгирали екипите на пловдивската пожарна работа. Обстановката е спокойна в региона, увериха от там. Сигналите са за наводнени подлези и приземни етажи единствено в град Пловдив.

Най-много превалявания в пловдвиска област е имало тази нощ в Първомай, Пловдив и Съединение оповестиха от регионалния щаб за справяне с спешни обстановки. Аномалията във времето е най-показателна в Хисаря, където сега е слънчево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР