Оранжев код за жега и високи темперетури е издаден за

...
Оранжев код за жега и високи темперетури е издаден за
Коментари Харесай

Оранжев код за жега в петък

Оранжев код за горещина и високи темперетури е публикуван за 9 области на Южна България . За Тези райони живакът в термометрите ще скочи над 40 градуса.

Жълт код е в действие за 13 области в Северна България. Там температурите ще са в диапазона 34-36 градуса.

През деня ще е най-вече слънчево и горещо . След обяд над планинските и източните региони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и тук-там там ще превали и прегърми.

Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и в Дунавската низина ще е сдържан. Максималните температури ще са от 32°-34° в Северозападна България, до 41° тук-там в Южна, в София към 34°.

В планините ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развива купеста , тук-там в масивите от Западна и Централна България, купесто-дъждовна облачност и ще превали кратковременно. Ще духа сдържан северозападен, по високите и открити елементи - западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 29°, на 2000 метра - към 21°.

По Черноморието ще бъде най-вече слънчево. След обяд над северното крайбрежие ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали. Ще духа до сдържан вятър от северозапад. Максималните температури ще бъдат 30°-34°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР