Оранжев код е обявен за половин България за сняг и

...
Оранжев код е обявен за половин България за сняг и
Коментари Харесай

Оранжев код за сняг и виелици

Оранжев код е разгласен за половин България за сняг и виелици. За четвъртък в цялата северна половина от страната, и по високите западни полета е в действие оранжев код, за до 30 см сняг. На североизток и по планинските проходи със мощен североизточен вятър ще има виелици и навявания. Жълтият код на юг е за до 35 л/кв. м дъжд, който последователно ще минава в сняг и ще образува до 5 см снежна завивка.

През нощта със слаб, на следващия ден – с сдържан и краткотрайно мощен североизточен вятър ще продължи да нахлува леден въздух. Валежите ще продължат и ще се усилят: в Северна България и високите котловинни полета ще са от сняг, в Горнотракийската равнина през нощта ще са от дъжд, само че със захлаждането денем и там дъждът ще се примесва и ще минава в сняг; единствено в крайните югозападни региони дъждът ще остане от дъжд, предизвестява бТВ.

Ще се образува снежна завивка, а на доста места в Северна България и по високопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. Сутрешните температури ще са сред минус 2° и 3°, денем ще се намаляват и към 14 часа ще са сред минус 3° и 2°, по-високи в крайните югозападни региони.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР