Оръжието в САЩ се е превърнало в божество и то

...
Оръжието в САЩ се е превърнало в божество и то
Коментари Харесай

Журналистът Симеон Гаспаров: В САЩ оръжието се е превърнало в божество

" Оръжието в Съединени американски щати се е трансформирало в провидение и то изисква своите жертви. Американски политици, лобисти и наивни хора са подготвени да дадат живота си и този на своите деца в името на оръжието ". Така кореспондентът на Българска национална телевизия в Съединени американски щати Симеон Гаспаров разяснява следващата пукотевица в страната, след която починаха 19 деца от начално учебно заведение в Тексас.

Журналистът е видял това с очите си преди години в Северозападния университет в Чикаго, когато студент с душевен проблеми влиза в стая и прострелва петима души.

" Америка е във война със себе си. Безотговорното отношение към оръжието може би ще е повода тази страна да тръгне надолу. В Съединени американски щати на 18 години не можеш да си купиш бира, само че можеш да си купеш оръжие за 7000 $, което е направил и въпросният юноша. "

По думите му тъкмо след такива нещастия политиците лобират най-вече за притежанието на оръжие.

" Статистиката обаче сподели друго - че в щатите, където е най-лесен достъпът до оръжие, най-вече се правят насилия с него. "

Симеон Гаспаров акцентира, че Втората корекция в конституцията на Съединени американски щати, която пази притежанието на оръжие, е правена във времена, когато оръжията не са били толкоз леснодостъпни и смъртоносни и когато не е имало полиция и войска.

" 87% от популацията в Съединени американски щати, в това число и републиканци, поддържат да се прави психологчески тест дали можеш да боравиш с оръжие. Това обаче се стопира от лобисти и републиканци в Сената ", разяснява журналистът.

По думите му в Съединени американски щати лишава към 24 часа да се сдобиеш с оръжие, също така те са извънредно леснодостъпни - както в интернет, по този начин и на базари.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР