Оръжие и подкрепа се дават от името на държава. Ако

...
Оръжие и подкрепа се дават от името на държава. Ако
Коментари Харесай

Петър Москов: Оръжие и подкрепа се дават от името на държава

" Оръжие и поддръжка се дават от името на страна. Ако аз желая да дам някаква поддръжка, ще я дам, без за това да ме приканва министър председателят или някой различен ". 

Това сподели пред БНР Петър Москов, водач на партия КОД и някогашен министър на опазването на здравето.

По думите му въпросът, обвързван с даването на военна помощ за Украйна, в никакъв случай не е бил за българските патрони и оръжия, а за националната позиция на България в този спор :

" Такава позиция явно няма, а в случай че има, тя е половинчата и скопена. Резултат от това е, че едната страна ни разгласи за зложелател в формалните си документи, а всички останали са разбрали, че не могат да разчитат на нас в сложен миг. Резултатът от това ръководство и от тази съпротива е, че България е ничия земя, която е поле за съсипия, бандитизъм и за геополитически опити ".

Москов посочи, че единно мнение в едно общество не може да има по никакъв мотив, само че водачеството и отговорността на ръководството е да вземеш решение и даже то да е непопулярно - да го проведеш , тъй като това е повода да си определен да управляваш:

" В момента нашите ръководещи, които са определени, с цел да работят, ни изясняват какъв брой би било добре още веднъж да ги изберат, с цел да работят. Това е не просто логичен, това е човешки нонсенс ".    

Петър Москов беше безапелационен, че във войната на Русия в Украйна има явен агресор и страна, която страда :

" В това отношение не можеш да бъдеш нито безпристрастен, нито да заемаш страната на агресора . Ако обединението не може по това да бъде обединена, тя не може да бъде обединена понищо ".

Интервюто на Снежана Иванова с Петър Москов в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР