Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден

...
Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е собственик на имота с вграден
Коментари Харесай

Басейнът в скалите на Синеморец е на оръжейника Е. Гебрев

Оръжейният търговец Емилиян Гебрев е притежател на парцела с вграден в скалите басейн в местността " Поляните " край Синеморец, заяви БНР. Преди 2 дни " Сега " администрация в Бургас, която се натъкна на басейна, вграден в обществена държавна благосъстоятелност.  От Окръжната прокуратура в Бургас разпоредиха на кмета на Царево да извърши инспекция по случая. За противозаконните уреди " Сега " писа още през юни, само че тогава нито кметът на Царево Лапчев, нито регионалната администрация в Бургас реагираха. 

Гебрев е пратил писмо до БНР, в което изяснява, че парцелът на брега е негова благосъстоятелност, платен е от други частни притежатели през 90-те г.  На 11-те декара земя край морето той е построил дървена вила. Гебрев твърди, че на целия план е направена оценка за влияние върху околната среда, притажава нужните позволения, геодезист показал къде в скалите да се сложи басейнът.  Той е пластмасов, близо 12 квадратни метра и е бездънен 1,20 метра. До него има построени дървени стълби.

Съоръжението е инсталирано преди 20 години, пише Емилиян Гебрев. Областната администрация твърди, че парцелът на Гебрев пречи да се стигне до морето, търговецът твърди тъкмо противоположното. 

Днес Община Царево стартира инспекция по случая. Кметът на Царево Георги Лапчев съобщи, че съгласно него няма по какъв начин басейнът върху скалите да е на частен терен.

До 22 януари 2022 година е срокът, в който Община Царево би трябвало да даде данни на Окръжната прокуратура в Бургас за строителството край Синеморец.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР