Опустошения, жертви и ранени в Украйна след руския обстрел в

...
Опустошения, жертви и ранени в Украйна след руския обстрел в
Коментари Харесай

„Свършват се младите мъже, които могат да воюват“: Опустошения, жертви и ранени в Украйна

Опустошения, жертви и ранени в Украйна след съветския обстрел в новогодишната нощ.

„ В момента има масирана офанзива над Киев. Стоим скрити у дома. Така мина и Нова година. Нова година прекарахме в коридора “, изясни в предаването „ Тази заран “ Марина Лозовенко, общински консултант в Oдеса.

 

Това заяви кметът на града Виталий Кличко

 

„ В Одеса нямаше огромни офанзиви с дронове. Преди Нова година имаше с ракети. Разрушенията бяха по къщи и жилища – няма военни бази. Нямам бомбоубежище у дома. Крием се сред две стени “, добави тя.

„ Не виждаме завършек на тази война. Най-страшното е, че привикваме да живеем във войната, а животът върви. Готвихме се за празници. Сега трябваше да излезем на работа, само че в този момент е доста рисково и не трябва да се излиза “, сподели още Марина Лозовенко.

„ Само в Одеса за Коледа имахме четирима починали, а 16 души са в лечебни заведения. Това е единствено в Одеса за четири дни. За нападанията следим в „ Телеграм “. Усилиха звука на предупредителната система. Ако има заплаха, звъня на родителите си, тъй като те не гледат в „ Телеграм “. И в Лвов имаше нахлуване. Сега, до момента в който приказваме, пристигна известие, че Киев е под масиран обстрел “, разяснява Лозовенко.

Според Зеленски страната му е станала по-силна с навлизането във втората година от съветската пълномащабна инвазия

Според нея оръжието и военните на Украйна понижават, а измежду популацията се усеща изоставено.

„ Свършват се младите мъже, които могат да водят война. Има доста бойци, които се върнаха без крака. С тези хора би трябвало да се работи, а на фронта няма кой да ги размени. Това е най-страшното “, акцентира още общинският консултант от Одеса.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР