Оптималната диета трябва да бъде разнообразна, това ще ви позволи

...
Оптималната диета трябва да бъде разнообразна, това ще ви позволи
Коментари Харесай

Храни за добро здраве

Оптималната диета би трябвало да бъде разнообразна, това ще ви разреши да се придържате към вярното хранене, и доколкото се може, да избегнете доста болести.

11 храни за положително здраве

Строгите правила за здравословно хранене последователно остават в предишното, диетолозите считат, че положителното хранене би трябвало да бъде разнообразно. За да избегнете хранително разстройство и да поддържате здравословно тегло, би трябвало да спрете да разделяте храните на „ положителни “ и „ неприятни “.

За вашето положително здраве и хубост си коства да ядете най-малко един път седмично тези 11 храни.

# Аспержи

Една чаша зелени аспержи ще ви обезпечи половината от дневната доза фолиева киселина и витамини от група В, а дефицитът им е една от аргументите за меланхолия, съгласно норвежките учени. Добавете аспержи към седмичната диета, с цел да избегнете есенния спад на настроението.

# Фурми

Във фурмите има повече калий, в сравнение с в огромен банан. Този значителен минерал ще укрепи работата на сърцето и кръвоносните съдове, ще стабилизира нервната система и ще ви зареди с сила. Веднъж седмично използвайте фурмите като лека закуска.

# Брюкселско зеле

За мнозина този зарзават наподобява неапетитно, само че в случай че го приготвите вярно, можете да си измененията образуваните възгледи. Например, изпечено с чери домати, овкусено с  любимите ви подправки. Ще получите чудесна гарнитура за всяко месо.

# Фасул

Бобовите растения съдържат рекордно количество фитоестрогени, които понижават риска от рак на гърдата и дебелото черво с рекордните 40 %. Освен това, бобът, задушен или печен, е отличен източник на протеини и фибри.

# Черен шоколад

Учените от дълго време са престанали да демонизират този артикул, тъй че тези, които обичат сладкото, може да не се тормозят. Истинският шоколад съдържа флавоноли, които оказват помощ за попречване на рак на кожата.

# Зелен чай

Тази напитка би трябвало да се пие не един път седмично, а всеки ден, тъй като е същински склад на антиоксиданти. Благодарение на тях се понижава рискът от развиване на онкологични болести, забавя се процесът на стареене и се усъвършенства работата на стомаха.

Ако не можете да се решите да го пиете всеки ден, постарайте се, най-малко един път седмично да изпивате по една чаша.

# Червено месо

Последните изследвания потвърдиха, че говеждото и агнешкото са демонизирани без причина. Вареното или печено месо е източник на протеини, както и на желязо, което се усвоява елементарно и е с големи изгоди за благосъстоянието на организма.

# Моркови

Спомнете си от детството варените или запържени моркови? Прибавете към седмичната си диета недопечен морков, който можете да консумирате със захар, ябълка, мед или да го подправите с чесън, оцет, подправки. Можете да си извършите салата от настъргани моркови, подправени с лимон и магданоз. За още повече витамини смесете настъргани моркови с алено цвекло, изцедете половин или един лимон.

Редовната консумация на моркови понижава риска от рак на яйчниците и защищава мъжете от рак на простатата.

# Сьомга

Червената риба е богата на, по този начин нужните ни и извънредно потребни за здравето, незаменими мастни киселини, омега-3 и омега-6. Тези мастни киселини служат като предварителна защита против проблеми със сърцето и кръвоносните съдове, облекчават непрекъснатото възприятие на апетит.

# Канела

Ароматната фалшификация става за чудесна добавка към кафе, десерти, сладолед и така нататък Редовната приложимост на канела понижава намалява равнищата на кръвната захар. Пийте чаша кафе или чай с канела всеки ден, с цел да избегнете неврологични разстройства.

# Чесън

Оставете настрани острата миризма на този артикул. Изключително потребна за здравето храна, която съдържа над 70 фитохимикала!

Проучванията сочат, че постоянната консумация на чесън понижава риска от заразяване с грип или други вирусни инфекции през студения сезон.

Освен това, заради наличието на витамин В6, зеленчукът има удобен резултат върху настроението на индивида!

Моля, съобразете се с самостоятелното ви положение, преди да включите някоя от посочените храни в менюто си.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР