Опростени правила и по-гъвкав подход в общата селкостопанска политика ще

...
Опростени правила и по-гъвкав подход в общата селкостопанска политика ще
Коментари Харесай

ЕС реформира общата селскостопанска политика

Опростени правила и по-гъвкав метод в общата селкостопанска политика ще подсигуряват, че тя ще реализира действително резултати и ще подкрепя земеделските стопани, както и ще предизвиква устойчивото развиване на селското стопанство в Европейски Съюз. Около това се сплотиха специалисти от Европейска комисия.

Инициативата на Брюксел е страните членки да поемат по-голяма отговорност, когато вземат решение по какъв начин и къде да влагат средствата си по линия на общата селскостопанска политика, с цел да реализира амбициозните общи цели, свързани с околната среда, изменението на климата и устойчивото развиване.

Настоящата двустълбова конструкция се резервира, а посредством опростения и по-гъвкав метод ще бъдат набелязани подробни дейности за реализиране на задачите, контрактувани на нивото на Европейски Съюз. Така всяка страна от Европейски Съюз ще създаде собствен личен стратегически проект, утвърден от Комисията, в който ще дефинира по какъв начин има намерение да реализира задачите.

Вместо върху сходството с условията, акцента ще бъде подложен по-скоро върху наблюдението на напредъка и гаранциите за това финансирането да бъде ориентирано към реализиране на съответни резултати. Преминаването от общовалиден към индивидуализиран метод значи, че самата политика, както и въздействието й върху действителния живот ще бъдат по-близо до хората, които я ползват на процедура.

Подкрепата за земеделските стопани ще продължи чрез системата за директните заплащания. Изменението на климата и натискът върху естествените запаси ще продължат да оказват въздействие върху селското стопанство и производството на храни.

Бъдещето на ОСП следва да бъде отражение на по-амбициозни цели във връзка с ефикасното потребление на ресурсите, грижата за околната среда и дейностите в региона на климата. Промяната в ОСП включват поощряване на потреблението на съвременни технологии за подкрепяне на стопаните по места и повишение на прозрачността и сигурността на пазара.

Акцент е подложен върху опциите да се предизвикват младежите да стартират селскостопанска активност. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР